Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξιχνιάστηκε η κλοπή στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα»

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών.

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων η κλοπή που είχε συμβεί πριν μια εβδομάδα περίπου στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 25 και 21 ετών, για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, την 27-11-2011 το απόγευμα στα Ιωάννινα, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε γραφεία ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» και αφαίρεσαν τα κλειδιά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και μικρό χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Νοσοκομείου, εντόπισαν, με τη χρήση του τηλεχειρισμού κεντρικού κλειδώματος, τα δύο αυτοκίνητα, και διέφυγαν με αυτά.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προέκυψε ότι δράστες της εν λόγω κλοπής ήταν οι δυο ημεδαποί, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 25χρονος δράστης το βράδυ της 01-12-2011 αφού παραβίασε την πόρτα εργοστασίου στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, εισήλθε εντός αυτού και αφαίρεσε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ.
Τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα είχαν βρεθεί λίγες ημέρες μετά την κλοπή, εγκαταλελειμμένα σε διαφορετικές περιοχές των Ιωαννίνων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.