Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εβδομάδα εξελίξεων για ΔΩΔΩΝΗ

Στα Γιάννενα την Τετάρτη ο Αστ. Ροντούλης

Στην πόλη των Ιωαννίνων προκειμένου να πάρει μέρος σε εκδήλωση της περιφέρειας στις 4 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης θα βρίσκεται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αστέριος Ροντούλης. Αναμένεται συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας, κι ενώ οι Ενώσεις – μέτοχοι αναζητούν σύμβουλο για την διαδικασία πώλησής της.

"Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της πολιτικής για το γάλα σε πανελλαδικό επίπεδο και πρέπει να περάσει στα χέρια των οργανώσεων της Ηπείρου και των κτηνοτρόφων με απόδοση των μετοχών στις ΕΑΣ της Ηπείρου, στον Πανηπειρωτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και τους κτηνοτρόφους με βάση την ονομαστική τους αξία", επισημαίνει ο πρέοδρος του ΣΕΚ, κ. Τάκης Πεβερέτος.
Ταυτόχρονα  ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, δόθηκε στη δημοσιότητα προκήρυξη ενδιαφέροντος, με την οποία οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Άρτας, ζητούν να προσλάβουν σύμβουλο, ο οποίος θα στηρίξει την προσπάθεια των Ενώσεων να παραμείνει η «Δωδώνη» συνεταιριστική κατά βάση επιχείρηση.
Ο σύμβουλος θα παρέχει οικονομική, διοικητική και νομική υποστήριξη, ώστε να εξαγοράσουν οι ενώσεις το πακέτο μετοχών.
Αυτός ο τελευταίος στόχος μπαίνει καθαρά πλέον και οι ενώσεις προσδοκούν ότι θα καταφέρουν να πάρουν τις μετοχές της ΑΤΕ (το 67,7% της «Δωδώνης» δηλαδή) με βάση το καταστατικό της επιχείρησης.
Αυτό, ορίζει ότι οι μετοχές δεν μπορούν να πουληθούν, αλλά πρέπει να παραχωρηθούν στην ονομαστική τους τιμή, στις ενώσεις συνεταιρισμών.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Δεκεμβρίου (Χαρ. Τρικούπη 38-Ιωάννινα Τ.Κ. 45332 3ος όροφος υπόψιν κ. Βασίλη Μήτσιου) και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να παρέχουν τις εξής υπηρεσίες: Να κάνουν την αποτίμηση της εταιρίας, να καθορίσουν το επενδυτικό πλάνο καθώς και τα απαιτούμενα κεφάλαια, να βρουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και να προχωρήσουν σε επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάπτυξης της βιομηχανίας και της ζώνης γάλακτος, σε συνεργασία με τους μετόχους της εταιρίας.
Τέλος, θα πρέπει να παρέχουν νομική και οικονομική υποστήριξη στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΑΤΕ.
Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης μιλώντας για το θέμα τόνισε ότι «κάποια στιγμή φάνηκε ότι για τη ‘Δωδώνη’ είχαμε ομοθυμία. Γι’ αυτό έγινε και η πρόταση από το Οικονομικό Επιμελητήριο» τόνισε, για να συμπληρώσει ότι ουσιαστικά, την πρωτοβουλία παίρνουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς και η Περιφέρεια, θα ακολουθήσει.
Θετικός ήταν και για την επίσκεψη του κ. Ροντούλη:
 «Κάθε πράγμα, όταν γίνεται, πάντα κάτι προσφέρει» είπε ο κ. Καχριμάνης και συμπλήρωσε το σκεπτικισμό του αν θα φέρουν πρόταση οι συνεταιριστικές ενώσεις εντός δεκαημέρου, καθώς μόλις χθες βγήκε η προκήρυξη για το σύμβουλο που θα στηρίξει την προσπάθεια εξαγοράς των μετοχών της ΑΤΕ.


ΠΗΓΗ: http://www.paseges.gr