Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πωγωνίου: Δελτίο τύπου για τα ασφαλιστικά- φορολογικά μέτρα που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τα ασφαλιστικά - φορολογικά μέτρα που ψήφισε χθες στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα που πρόκειται να έρθουν σύντομα, πλήττεται ιδιαίτερα ο ακριτικός Δήμος μας και οι εναπομείναντες κάτοικοί του, στην πλειοψηφία τους αγρότες, μικροεπαγγελματίες και συνταξιούχοι.
Η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, η υποχρεωτική ένταξη των μικροεπαγγελματιών (μπακάλικα- καφενεία) των χωριών στον Ο.Α.Ε.Ε., αλλά και η εξαγγελθείσα συγχώνευση των παιδικών σταθμών και η αλλαγή των προϋποθέσεων στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, προκαλεί μείζον θέμα επιβίωσης στους κατοίκους της μειονεκτικής περιοχής μας, που ήδη βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της  κυβερνητικής πολιτικής, ιδίως στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας και της εγκατάλειψής τους απ' το Κεντρικό Κράτος.
Οι συγκυβερνώντες πολύ νωρίς ξέχασαν τις υποσχέσεις τους για την περιοχή και διέψευσαν οικτρά τις προσδοκίες όσων τους πίστεψαν και τους εμπιστεύτηκαν.
Αποκαλύφθηκε το αληθινό τους προσωπείο και κατέρρευσε η εικόνα της -δήθεν- φιλολαϊκής κυβέρνησης. Αλήθεια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πως θα μπορέσουν να αντικρύσουν τους κατοίκους των χωριών, μετά τα όσα τους επιφύλαξαν;
Και ας μην ξεχνούν την παροιμία: "Το ψέμα έχει κοντά πόδια"...


Εκ της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πωγωνίου