Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Για την κατάργηση του ειρηνοδικείου Δελβινακίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά
3-02-2012

Οι πολιτικές συρρίκνωσης των δημοσίων υπηρεσιών σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές αποτελούν τα τελευταία χρόνια σταθερή επιλογή της Πολιτείας και υλοποιούνται με επιμονή και σε βάρος των συμφερόντων των μόνιμων κατοίκων.
Είναι μια επιλογή που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και την θεωρούμε όχι μόνο λανθασμένη αλλά και επικίνδυνη, με πλείστα αρνητικά αποτελέσματα τα οποία θα έπρεπε να λαμβάνουν υπόψη όσοι αποφασίζουν να την υλοποιήσουν.
Με μαθηματική ακρίβεια, το γνωρίζουν άλλωστε, υπογράφουν τη συρρίκνωση όλων των δραστηριοτήτων στην περιοχή, την μείωση του αριθμού των κατοίκων, αλλά και την εγκατάλειψη της ίδιας της περιοχής, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας!
Τελευταία επιλογή όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, είναι το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Δελβινακίου.
Μια πρόταση που μας ανησύχησε για άλλη μια φορά και μας πλήγωσε όλους.
Τέτοιες ενέργειες προωθούν την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία των πολιτών. Κατακερματίζουν την συνοχή της κοινωνίας μας και αυξάνουν την ανασφάλεια και την απογοήτευση των δημοτών για το ρόλο, το περιεχόμενο και την αποτελεσματικότητα του Κράτους.
Εμείς καλούμε την Διοίκηση των αρμοδίων υπηρεσιών να επανασχεδιάσουν τις πολιτικές τους μέσα από τον διάλογο, τα πραγματικά στοιχεία, τις προτάσεις και τις θέσεις της Τοπικής Κοινωνίας.
Μέσα από μιά πορεία συνεργασίας, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.
Μια τέτοια πορεία αποτελεί την μόνη προϋπόθεση στήριξης, ανάπτυξης και πραγματικής δημιουργίας για τον τόπο μας. Αποτελεί την μόνη οδό που διασφαλίζει ένα αισιόδοξο μέλλον και είναι προς το συμφέρον όλης της περιοχής.
Σε αντίθετη περίπτωση θεωρούμε ότι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αντίσταση όλων μας, ενάντια σε οτιδήποτε κάνει πιο φτωχή την περιοχή μας και αγώνα για την διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε.
Η υπερηφάνεια και το δίκιο μας δεν διαπραγματεύεται!
Ζητούμε λοιπόν, εδώ και τώρα η Δημοτική Αρχή να κάνει γνωστές, με σαφήνεια, με επιμονή και αποφασιστικότητα προς κάθε αρμόδια Αρχή, τις θέσεις, τις προθέσεις και τις ενέργειες του Δημοτικού μας Συμβουλίου (σύμφωνα με όλες τις Αποφάσεις μας), των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, σε οποιαδήποτε απόφαση, που συντελεί και επιταχύνει την απομόνωση και την εγκατάλειψη του Πωγωνίου μας.
Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.