Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Το Πωγώνι σε αμηχανία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά
3-02-2012


Η αναμενόμενη εδώ και μία εβδομάδα τουλάχιστον επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με χιονόπτωση, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στα χωριά μας και βρήκε εντελώς απροετοίμαστη την Δημοτική Αρχή. Οι δύο δύσκολες ημέρες απέδειξαν, με τον πιο πειστικό τρόπο, ότι η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά παρουσιάστηκε χωρίς καμία σοβαρή προετοιμασία αποτελεσματικής παρέμβασης και επίλυσης των προβλημάτων.
Εμφανίστηκε χωρίς κανένα Σχέδιο Δράσης, για την διάνοιξη των δρόμων με (υπάρχοντα) μηχανήματα, και για την αποκατάσταση ομαλής πρόσβασης των κατοίκων, όπως το απαιτούν οι περιστάσεις και το είχαμε επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Νοέμβρη.
Χωρίς οργάνωση, επινοητικότητα και συντονισμό των δράσεων οι ανευθυνο-υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής άφησαν στην τύχη του το Πωγώνι, το οποίο τελικά βρέθηκε απομονωμένο και αποκλεισμένο στο μεγαλύτερο τμήμα του.
Ολόκληρα χωριά ακόμη και σήμερα αγωνιούν και περιμένουν τα μηχανήματα του Δήμου !!!
Υπάρχουν ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν! Θα αποδοθούν επιτέλους;
Για μία ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή αδράνησε και απέτυχε παταγωδώς, πείθοντας την τοπική κοινωνία ότι δεν μπορεί να επιλύσει τις ανάγκες των χωριών μας.
Δεν είναι απογοητευτική η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής για ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τις ενέργειες των υπηρεσιών και για το πότε θα βρεθούν στα χωριά τα μηχανήματα ώστε και οι ίδιοι οι πολίτες να πάρουν κουράγιο αλλά και να συνδράμουν στο έργο τους;
Δεν είναι αυτονόητο να δίνονται απαντήσεις σε 24ωρη βάση σε όσους το χρειάζονται, και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις, για το χρόνο επίλυσης της σοβαρής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει;
Επιπλέον όλων των άλλων είναι άκρως απαράδεκτο το ότι βρέθηκε αποκλεισμένη και αβοήθητη η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και εγκλωβίστηκε επί ώρες στον άξονα Καλπάκι – Κακαβιά.
Είναι όμως και εξοργιστική η απάθεια με την οποία αντιμετώπισε το ζήτημα ένας εκ των εντεταλμένων υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής για την Πολιτική Προστασία, ο οποίος θεώρησε ότι του χάλασαν τον ύπνο και θα περίμενε το πρωί για να ενεργήσει.
Και να ξέρετε ότι πεισματικά οι αρμόδιοι δεν χορηγούν στην περιοχή μας όχημα ΕΚΑΒ με τετρακίνηση .

Ευτυχώς για τους κατοίκους το χιόνι άρχισε να λιώνει !
Ευτυχώς !!!
Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.