Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

Oι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη σημειώνονται σήμερα στη Δυτική Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας να επεκταθούν στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.
Την Παρασκευή τα παραπάνω έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Στα πελάγη θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι, με ένταση από 7 έως 8 και τοπικά στο Ιόνιο και στο κεντρικό Αιγαίο 9 μποφόρ.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, συνιστά για την αποφυγή προβλημάτων, οι οδηγοί να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις με οχήματα τους σε περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων καθώς και στα ορεινά της Π.Ε. Άρτας. Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.