Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: «Πιο δυνατοί με τον Καλλικράτη»


Σοφότεροι αλλά και προβληματισμένοι έφυγαν οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι των «Καλλικρατικών» Δήμων. Κατά τη διάρκεια της διημερίδας του υπουργείου Εσωτερικών δόθηκαν αρκετές απαντήσεις και κατευθύνσεις ειδικά για τις πρώτες μέρες των νέων δημοτικών αρχών.
Υπήρξαν όμως και απορίες που δε λύθηκαν όπως αυτές που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η οποία σε πολλούς Δήμους μοιάζει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, πολύ δύσκολη.

Ο κ. Κώστας Καψάλης, είναι από τους λίγους, που έχει προηγούμενη εμπειρία, χαρακτήρισε τη διημερίδα ως μια ευκαιρία ενημέρωσης σε θέματα που θα κληθούν οι νέοι Δήμοι να αντιμετωπίσουν από την πρώτη κιόλας μέρα.
Τόνισε μάλιστα πως τέτοιου είδους ενημέρωση πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν τους Δήμους δεν έχει ξαναγίνει και πως είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους Δημάρχους στην προσπάθεια που θα κάνουν από την 1-1-2011 για να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες είτε αυτές έχουν να κάνουν με την οργάνωση των υπηρεσιών, είτε με το προσωπικό και τις επιχειρήσεις.
Τέλος δήλωσε βέβαιος πως μέσα από τον Καλλικράτη οι Δήμοι θα βγουν πιο δυνατοί παρά την άσχημη χρονική συγκυρία για τη χώρα.