Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Παράταση ζωής παίρνει η Μεταλλουργική Ηπείρου;

Φαίνεται ότι δεν θα έρθει άμεσα το δικό της τέλος…

Στάση αναμονής, αλλά και αγωνία στο Κεφαλόβρυσο

 

Παράταση ζωής φαίνεται ότι παίρνει η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, η οποία ως θυγατρική των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, επρόκειτο άμεσα να κλείσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το λουκέτο στην Ε.Ρ.Τ., φαίνεται να παίρνει αναβολή κάποιων μηνών το σχέδιο για λουκέτα και απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες.
Τις τελευταίες εβδομάδες και στο πλαίσιο των δεσμεύσεων, διαρρέονταν συνεχώς σενάρια στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε συγχωνεύσεις στο χώρο των τριών αμυντικών βιομηχανιών, καθώς, πέραν των μεγάλων οικονομικών τους ανοιγμάτων, η τρόικα πίεζε για απολύσεις 2.000 ατόμων ως το τέλος Ιουνίου, από τις μεγάλες ΔΕΚΟ και, συνολικά για απολύσεις 4.000 εργαζομένων του δημοσίου, μέχρι το τέλος του 2013.
Ο αριθμητικός στόχος των 2.000 απολύσεων υπερκαλύφθηκε με την κατάργηση της ΕΡΤ, οπότε αυτός τουλάχιστον ο λόγος δεν συντρέχει για άμεσες παρεμβάσεις στην τριάδα των αμυντικών βιομηχανιών, δηλαδή σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΕΑΒ.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, που επικαλέστηκε χθες η ιστοσελίδα www.Voria.gr, οι βιομηχανίες αυτές μαζί και οι θυγατρικές τους τελικώς γλυτώνουν, επειδή  τουλάχιστον για ΕΛΒΟ και ΕΑΣ υπάρχουν μεγάλα προγράμματα, ενώ πιθανώς να ανοίγουν δουλειές και για την ΕΑΒ, καθώς το ΚΥΣΕΑ, στη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου, ενέκρινε προγράμματα υποστήριξης αεροσκαφών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως και ελικοπτέρων.
Αναμονή…
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι εργαζόμενοι στη Μεταλλουργική Ηπείρου (βρίσκεται ως γνωστόν στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου), που αγωνιούν για το μέλλον της, τώρα τηρούν στάση αναμονής.
Σύμφωνα με κύκλους, αυτό που ζητούν από τους Κυβερνώντες και δη από τους Ηπειρώτες πολιτικούς είναι η προάσπιση του δικαιώματος η Μεταλλουργική να μείνει στην περιοχή και να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της.