Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Αποφάσεις Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου (9-12-2014)

Εκτενή συζήτηση για το ζήτημα της ταύτισης των Υγειονομικών Περιφερειών με τις Διοικητικές Αιρετές Περιφέρειες πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου. Από τα μέλη της Επιτροπής αποφασίστηκε η διαμόρφωση σχετικού ψηφίσματος και η κατάθεσή του στους αρμόδιους φορείς για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των Υγειονομικών Περιφερειών στις Αιρετές Περιφέρειες, με γνώμονα την τήρηση της νομοθεσίας και την καλύτερη λειτουργία των Υγειονομικών Υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης υπογράμμισε την υποχρέωση του κράτους να τηρήσει τους νόμους που το ίδιο έχει θεσπίσει, καθώς η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων προβλέπεται στο άρθρο 186, άρθρο Ζ του "Καλλικράτη".
Την εισήγηση για το συγκεκριμένο ζήτημα έκανε η περιφερειακή σύμβουλος κ. Βασιλική Μπούμπα, ενώ διευκρινιστικά παρενέβη ο Γενικός Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Ι. Νικόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επίσης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τις ιατροκοινωνικές και προνοιακές δομές της Ηπείρου, που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Τέλος, στην έναρξη της συνεδρίασης στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος ("Ήπειρος Ανατροπής") κ. Κωνσταντίνος Μπασιούκας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr