Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Αντάρτικο» 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη δόμηση εκτός σχεδίου

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Σηφουνάκη, 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητούν να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο απαγορεύει καθολικά τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές.
Την επιστολή συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βαρδίκος Πυθαγόρας, Αγάτσα Άρια, Αρβανιτίδης Γιώργος, Βούρος Γιάννης, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Δαμιανάκης Ευτύχιος, Εμινίδης Σάββας, Ζωίδης Νικόλαος, Θεοχάρη Μαρία, Καρύδης Δημήτριος, Κασσάρας Γεώργιος, Κατρίνης Μιχαήλ, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Κεφαλίδου Χαρά, Κουσελάς Δημήτριος, Λαφαζάνης Αργύρης, Μαργιέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας, Μπατζελή Αικατερίνη, Παντούλας Μιχαήλ, Παπαθανάση Αφροδίτη, Παπουτσής Δημήτριος, Παρασύρης Φραγκίσκος, Ρήγας Παναγιώτης, Σκραφνάκη Μαρία, Στασινός Παύλος, Τζελέπης Μιχαήλ, Τόγιας Βασίλειος, Τσουρή Ελπίδα, Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη, Φραγγίδης Γεώργιος, Χάιδος Χρήστος, Χαντάβας Αθανάσιος.
Οι βουλευτές στην εν λόγω επιστολή, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου, επισημαίνουν τα εξής: «Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης γραφειοκρατίας-, σε πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασικές, των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα, συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση. Εκατομμύρια περιουσίες απαξιώνονται. Οι ιδιοκτήτες τους, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες, εγκλωβίζονται και εξαπατώνται για άλλη μια φορά από το ελληνικό κράτος. Ένας ολόκληρος κλάδος, από τους σημαντικότερους -αυτός της οικοδομής- που ήδη χειμάζεται από την οικονομική κρίση, δέχεται καίριο πλήγμα. Μια νέα γενιά αυθαιρέτων ετοιμάζεται».
Ζητούν την απόσυρση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος και την εισαγωγή του στη Βουλή ως νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να τοποθετηθούν και ανάλογα να ψηφίσουν.