Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκόπηση πανικού για το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος δεν φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα διαφορετικό σε σχέση με το… κατεστραμμένο (γωνιακό) μαγαζί που αφήνει πίσω του ο Γιώργος Παπανδρέου. Με τις εξελίξεις να τρέχουν, και μια σειρά από κορυφαία στελέχη όπως την Άννα Διαμαντοπούλου, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Απόστολο Κακλαμάνη και τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να προωθούν «μια και μόνη» υποψηφιότητα για την ηγεσία, υπονοώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει ενδιαφέρον η πληροφορία για τα αποτελέσματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.
Μετρήσεων τις οποίες έχει παραγγείλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι διαθέσεις της κοινής γνώμης απέναντι στους υποψηφίους διαδόχους του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα λοιπόν με τις δημοσκοπήσεις αυτές, το ΠΑΣΟΚ κινείται σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, περίπου στο 13%, δηλαδή σε ιστορικά χαμηλά, με συρρικνωμένη συσπείρωση και με σημαντικές διαρροές προς τα κόμματα που βρίσκονται στα αριστερά του, στο πολιτικό φάσμα.
Οι δυο επικρατέστεροι και δημοφιλέστεροι διάδοχοι του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, βελτιώνουν αυτή τη δημοσκοπική εικόνα.
Και πάλι όμως όχι και τόσο σημαντικά, αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να ανεβάζει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κατά 2%-3%, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά 5%-6%.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι εξαιρετικά απογοητευτικά για το ΠΑΣΟΚ, και προβληματίζουν για τις πολιτικές προοπτικές του Κινήματος να επιστρέψει μέσα στα επόμενα χρόνια, σε τροχιά εξουσίας.
Το τραύμα του Μνημονίου φαίνεται να είναι εξαιρετικά βαθύ, και να μην κλείνει.


ΠΗΓΗ: http://www.statesmen.gr