Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Συνάντηση Περιφερειάρχη με εμπορικό σχήμα για εξαγωγές Ηπειρώτικων αρνιών στη Λιβύη

Κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις εξαγωγής Ηπειρώτικων κτηνοτροφικών προϊόντων και ειδικά ζώντων αρνιών προς τη Λιβύη, διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ότι θα παράσχει σε εμπορικό σχήμα το οποίο τον επισκέφτηκε χθες στο γραφείο του.
Το εν λόγω σχήμα, που συγκροτούν Έλληνες και Αλλοδαποί αντιπρόσωποι, ήδη δραστηριοποιείται σε εξαγωγές προς τη Λιβύη από άλλα λιμάνια της χώρας και τώρα επεκτείνει το ενδιαφέρον του στην Ήπειρο, επιθυμώντας να θέσει ως βάση τους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε, ότι η Περιφέρεια, ιδιαίτερα τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, στηρίζει την εξωστρέφεια της κτηνοτροφίας μας, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον για εξαγωγές προς τη Λιβύη είναι μια ιδιαίτερα θετική προοπτική που ανοίγεται για τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, καθώς πρόκειται για νέα και ανατέλλουσα αγορά.
Προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της μεταφοράς των ζώων και της εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων, ο Περιφερειάρχης έδωσε ήδη εντολή στον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνο Ζευγολά να προβεί στην κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμες προς εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διαδικασίων στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους κτηνοτρόφους.
Παράλληλα ανέλαβε πρωτοβουλία για την εξασφάλιση από άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, των απαιτούμενων προϋποθέσεων και αδειών, για τη διακίνηση των ζώων.