Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: "Οι ένοχοι μας κουνούν το δάκτυλο και μας εγκαλούν"

Ο κ. Κουβέλης απαντώντας σήμερα είπε:
«Ακούμε από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που συνέβαλαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που διέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους να μιλούν και πάλι για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Από το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, περάσαμε τώρα στον διακηρυγμένο στόχο για την επαναθεμελίωση του σοσιαλισμού».

Οι ένοχοι μας κουνούν το δάκτυλο και μας εγκαλούν, λέει, για υπεκφυγή και μάλιστα συμπαθητική υπεκφυγή, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Τους απαντούμε: λευκός χάρτης στην πολιτική δεν υπάρχει. Με τις συγγνώμες και με τις ρητορικές κορώνες δεν ξεγράφονται τα πεπραγμένα τους. Ζητάνε από τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις να κοιτάξουν προς τα εμπρός. Μιλάνε για μια νέα πολιτική. Πώς πιστεύουν ότι μπορούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, όταν το Μνημόνιο 2 και η δανειακή Σύμβαση που μόλις υπέγραψαν, περιγράφουν με ακρίβεια όλα τα επόμενα βήματα; Όταν ήδη στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο συζήτησαν περικοπές ύψους 11 δισ ευρώ που θα γίνουν τον Ιούνιο;».
Ο κ. Κουβέλης διερωτήθηκε «για ποια μάχη κατά του λαϊκισμού μιλάνε στο ΠΑΣΟΚ, όταν έχουν κάνει άπειρα μπρος-πίσω σε σχέση με τα δάνεια, τα οικονομικά των κομμάτων, το κούρεμα των ομολόγων πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων; Μιλάνε για μάχη κατά του λαϊκισμού, όταν επί δεκαετείς οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις τους αποτέλεσαν την επιτομή του λαϊκισμού; Οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση».
Σύμφωνα με κ. Κουβέλη, η σημερινή πραγματικότητα είναι η πλήρης αποτυχία των πολιτικών λιτότητας που αποδομούν και τεμαχίζουν την κοινωνία. Αυτή την αντιπαθή πολιτική θέλει να αλλάξει ο ελληνικός λαός για να πετύχει την προσαρμογή της χώρας, με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια, με τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Να πληρώσουν οι οικονομικά ισχυροί, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Να προστατευθούν με δίχτυ κοινωνικής προστασίας τα αδύναμα στρώματα. Να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία.
«Προϋπόθεση για μια νέα πορεία της χώρας είναι η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών» σημείωσε επαναφέροντας τις προτάσεις του κόμματός του. Ωστόσο τόνισε ότι «και τα πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες για την απελπιστική κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας, ακόμα και όταν ζητούν μια αόριστη και προσχηματική συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, με τις ίδιες απόψεις και την ίδια νοοτροπία, οδηγούν στα ίδια λάθη και στην ίδια πολιτική, που θα κληθεί να πληρώσει με βαρύ τίμημα και πάλι ο ελληνικός λαός».
Η Δημοκρατική Αριστερά, κατέληξε ο κ. Κουβέλης, έχει το δικό της πρόγραμμα για τη χώρα. Πρόγραμμα που είναι διαφορετικό και αντίθετο προς την πολιτική που εφαρμόζουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.