Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2 - 0

Ανάσα βαθιά!!!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 2- 0 τον Λεβαδειακό και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.
Καλύτερος ο ΠΑΣ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό του πλεονέκτημα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Ο ΠΑΣ  προσπαθούσε να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή των Βοιωτών, όμως ο Λεβαδειακός ήταν αρκετά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Όλα άλλαξαν στο 18', όταν ο Αλεξίου αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Ο ΠΑΣ  εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό του πλεονέκτημα και τέσσερα λεπτά αργότερα (22'), άνοιξε το σκορ με το ωραίο σουτ του Μπεσέρα, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κυριακίδη. Ο Αργεντινός βρήκε για πέμπτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (30') στην αναμέτρηση, ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μαχαίρα να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κηπουρού.
Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους Βοιωτούς, θέλοντας από τη μια να προφυλάξουν τα νώτα τους και από την άλλη να χτυπήσουν στους κενούς χώρους που άφηνε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, η οποία έπαιζε και με παίκτη λιγότερο. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το σκορ του αγώνα δεν άλλαξε και το 1-0 παρέμεινε έως την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα τον Ιωαννίνων.
Ο Ντάσιος κέρδισε πέναλτι και ο Μπεσέρα ανέλαβε την εκτέλεση στο 51', όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, παρατείνοντας την αγωνία στο γήπεδο «Ζωσιμάδες».
Ότι δεν κατάφερε ο Αργεντινός, το έκανε πράξη ο Ντάσιος στο 60'. Ο μπακ των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε στην αναμέτρηση και είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει και σε τρίτο γκολ.


ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (73' Ζαμπρέλα), Λίλα, Πάντος (80' Μπακαγιόκο), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Μπεσέρα (67' Ανδράλας), Βίλα.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Τόμας, Βιάνα, Σουμπίνιο (71' Ζαουΐ), Αλεξίου, Ζησόπουλος, Κουτσόπουλος (46' Κόρμπος), Μαχαίρας, Μουλόπουλος (65' Μελισσάς), Παπαδόπουλος.