Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Μέχρι τις 11 Απριλίου οι αιτήσεις των κτηνοτρόφων για την ένταξη σε πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Προθεσμία έως τις 11 Απριλίου έχουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου για να υποβάλλουν την αίτησή τους για την ένταξή τους στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ το οποίο και θα μοιραστεί στις 13 Περιφέρειες, με την Περιφέρεια Ηπείρου να εξασφαλίζει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί, σύμφωνα με το άρθρο 3 της με αριθ. 104/7056/21-1-2015 (ΦΕΚ 147/Β'/22-1-2015) απόφασης «Εθνικές επιλογές, διοικητικά μέτρα και διαδικασίες εφαρμογής των άμεσων ενισχύσεων» κατ' εκτέλεση του Καν. αριθ. (ΕΕ) 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου», όπως ισχύει.
Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι, έστω κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις του σημείου: α) όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών, β) οι διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα για δέκα έτη, γ) όσοι έχουν αποβληθεί από γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο ή δράση σε προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο, λόγω υποβολής εκ προθέσεως ανακριβών στοιχείων και δεν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο ημερολογιακών ετών από την αποβολή. Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, πραγματοποιείται έως και τις 11/04/2018 ώρα 00:00.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρου 11 της παρούσας πρόσκλησης, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ, ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/