Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Παναγιώτης Καραγιάννης: “Τα «κοινωνικά» πλοκάμια, θηλιά στο δικό μας λαιμό”!


Δ Η Λ Ω Σ Η
του Παναγιώτη Καραγιάννη υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Με διθυραμβικά σχόλια προβλήθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης η «αγαθή» πρωτοβουλία της “EnergeanOilandGas”, να χορηγήσει «γενναιόδωρα» τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη σύλληψη και εκτόπιση των Εβραίων των Ιωαννίνων.
Η “EnergeanOilandGas” είναι η «ελληνικών συμφερόντων» εταιρία που σε κοινοπραξία με την καναδική “PetraPetroleum” έχει κηρυχθεί ανάδοχος για την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου. Η εταιρία που πρόσφατα πούλησε σημαντικό μερίδιο των μετοχών της στην αμερικανική επενδυτική εταιρία “ThirdPoint” έναντι …100 εκατομμυρίων δολαρίων και που υπέγραψε συμφωνία για την παράδοση των ποσοτήτων πετρελαίου της εξόρυξης του Πρίνου της Καβάλας στη βρετανική “BP”. Η εταιρία, ο πρόεδρος της οποίας σκεφτόμενος τα συμφέροντα του, λογικά απαιτεί «η χώρα να καταστεί ελκυστική για τους επενδυτές, καθώς ο ανταγωνισμός από γειτονικές χώρες (βλ. Αλβανία) είναι μεγάλος».
Να μην πέσουν στη φάκα οι εργαζόμενοι!
Το «τυράκι» των αγαθοεργιών και των κοινωνικών ενδιαφερόντων πάντα προσφερόταν απ’ όσους είχαν σκοπό να ποτίσουν δηλητήριο τα λαϊκά στρώματα για να αυξήσουν τα πλούτη τους! Εδώ η ίδια η Ε.Ε., η πολιτική της οποίας εφαρμοζόμενη από κυβερνήσεις, Περιφερειάρχες και Δημάρχους, έχει αφήσει νηστικά τα παιδιά μας στα σχολεία, διένειμε φρούτα στους μαθητές για να …διδάξει σωστή διατροφή.
Οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι από του Τύπου υμνητές τους, ψάχνουν να βρουν και να εξαγοράσουν μέσω της «κοινωνικής προσφοράς» συμμάχους ώστε να συναινέσουμε να φτιαχτούν φορολογικοί παράδεισοι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και εργασιακές κολάσεις λόγω …ανταγωνισμού για τους εργαζομένους.
Μισθοί πείνας, δουλειά ήλιο μ’ ήλιο για τις λίγες και με ημερομηνία λήξης θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι αυτά που έχουν ανάγκη οι «χορηγοί» μας ώστε να είναι ανταγωνιστικοί…
Τα συμφέροντά μας είναι στην άλλη όχθη απ’ τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους και την Ένωσή τους!
Το «ελκυστικό» για κείνους, είναι αποκρουστικό για μας! Δεν έχουμε ανάγκη από ελληνικά, καναδικά, αμερικανικά, βρετανικά και όποιου άλλου είδους μονοπώλια να εκμεταλλεύονται το φυσικό πλούτο της χώρας και του τόπου μας και να μας γυρνάνε ψίχουλα!
Ανάγκη έχουμε σήμερα από οργάνωση παντού στα σωματεία, στους συλλόγους, στα χωριά και τις γειτονιές μας, ώστε να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και να γίνουμε αφέντες στον πλούτο που παράγεται με τον ιδρώτα μας και μας ανήκει!
Δυνατό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και στο Δήμο του Πωγωνίου, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού!