Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Μόνο στο τμήμα Μενίδι-Αμφιλοχία εκτελείται έργο


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναμένει στην Ήπειρο, τον υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να συζητηθεί και ξεκαθαριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα δυο οδικά έργα παραχώρησης που την αφορούν άμεσα και όσα ακούγονται για μη ολοκλήρωση τους, δηλαδή η Ιόνια οδός να φτάσει μέχρι τη Φιλιππιάδα και ο Ε65 να σταματήσει στην Καλαμπάκα.
Ο κ. Καχριμάνης ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου, με αφορμή το πρόσφατο έγγραφο του προς το υπουργείο Υποδομών στο οποίο μετέφερε τον προβληματισμό και την ανησυχία των Ηπειρωτών για την τύχη των δυο οδικών αξόνων και έθετε θέμα κατασκευής και του ορφανού τμήματος της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά, αλλά και τον άξονα Πρέβεζα-Φιλιππιάδα.
Με το έγγραφο του ζήτησε, στα πλαίσια της επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων να μην ξεχαστεί η Ήπειρος και μείνουν ημιτελείς οι δυο αυτοκινητόδρομοι.

Το ίδιο επανέλαβε και σήμερα και ειδικότερα για την Ιόνια να φτάσει μέχρι την Κακαβιά, ως έργο παραχώρησης αφού το κόστος είναι μεγάλο για να γίνει ως δημόσιο έργο.
Επίσης σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ιόνια, έργο εκτελείται μόνο στο τμήμα Μενίδι-Αμφιλοχία και είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχει διανοιχθεί και η σήραγγα Αμπελιάς στο νομό Ιωαννίνων.
Όπως επισήμανε στο τμήμα από Φιλιππιάδα μέχρι Εγνατία στα Γιάννινα, δεν υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες με τις απαλλοτριώσεις, αλλά τα εργοτάξια σταμάτησαν στην περιοχή Γοργόμυλου-Τερόβου-Σκλίβανης.
Επίσης έκανε γνωστό ότι έχει σταματήσει η διαδικασία για να μεταφερθεί το στρατόπεδο από το Ροβίλιστο που είχε προωθηθεί παλιότερα.

Σε ότι αφορά τα διόδια στην Ιόνια και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αν προβλέπονται σταθμοί εντός της Ηπείρου, τάχθηκε υπέρ των ηλεκτρονικών διοδίων γενικά για να πληρώνει ο χρήστης όσα χιλιόμετρα διανύει και τόνισε ότι εντός της γεωγραφικής ενότητας της Ηπείρου δεν πρέπει να υπάρχουν σταθμοί διοδίων, αλλά στην είσοδο και έξοδο από την Περιφέρεια μας.