Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ανησυχία και προβληματισμός στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

Και ο Δ. Βίτσας, σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, είχε αναφέρει ότι το εργοστάσιο προχωρά στη διαδικασία της εκκαθάρισης ενόσω λειτουργεί και παράλληλα αναζητείται αγοραστής
Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, από τους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν το μέλλον της αβέβαιο.
Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ότι «Οι διαδικασίες με τον εκκαθαριστή προχωρούν γρήγορα και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε μία νέα μορφή λειτουργίας», ξεκίνησε ένας νέος κύκλος συζητήσεων.
Λίγο καιρό πριν, σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δ. Βίτσα με εκπροσώπους των εργαζομένων της Μεταλλουργικής στις 25 Οκτωβρίου, ο πρώτος είχε ξεκαθαρίσει πως το εργοστάσιο προχωρά στη διαδικασία της εκκαθάρισης ενόσω λειτουργεί και παράλληλα αναζητείται αγοραστής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Μεταλλουργικής, Κ. Παπαϊωάννου, «Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, όμως εάν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση, όλα είναι θεωρητικά», σημείωσε αρχικά. 
Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως η κατάσταση στην επιχείρηση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και είναι η πρώτη χρονιά που βρίσκεται στο τέλος της χωρίς να υπάρχει υπογραφή κάποιας σύμβασης για παραγγελία από το νέο έτος.
«Η σύμβαση με την Τράπεζα της Ελλάδος λήγει στο τέλος του χρόνου και άλλη σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. Η παραγγελία κυαθίων από τα Αμυντικά Συστήματα έχει ουσιαστικά «παγώσει», αφού δεν υπάρχουν χρήματα και είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί στην ώρα τους», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.
Καταλήγοντας, τόνισε πως η πρόσφατη τροπολογία του Υπ. Εσωτερικών που δίνει τη δυνατότητα μετάταξης στους εργαζόμενους ικανοποιεί ένα αίτημα των εργαζομένων, που ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον. Κάτι αντίστοιχο προβλέπεται και για το «αδελφό» εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής στην Κύμη, που επίσης ανήκει στο πολιτικό σκέλος των ΕΑΣ.


ΠΗΓΗ: www.proinanea.gr/