Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ανοικτή επιστολή των φορέων της Στρατίνιστας για το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων της Στρατίνιστας Πωγωνίου

Στρατίνιστα 15/01/2015
ΑΝΟΙKΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς:   ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ : ΖΗΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΚΑΙ ΠΕΡIΟΥΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μετά την συνεχιζόμενη λεηλασία περιουσιών-διαρρήξεις και κλοπές- σε οικίες της κοινότητας Στρατίνιστας το τελευταίο διάστημα, συγκεκριμένα δέκα οικίες σε δέκα ημέρες, είμαστε αγανακτισμένοι και υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία που δείχνει η πολιτεία απέναντι στο χωριό μας αλλά και γενικότερα σε όλα τα χωριά της επιμεθορίου και παραμεθορίου περιοχής του Πωγωνίου.
Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ασφάλειας που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης δεν διασφαλίζεται ούτε στο ελάχιστο στην  περιοχή μας, η οποία  γειτνιάζει με την Αλβανία. Οι λιγοστοί εναπομείναντες μόνιμοι κάτοικοι ζουν καθημερινά σε κλίμα φόβου και ανασφάλειας, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να εγκαταλείπουν τα χωριά για τα αστικά κέντρα με συνέπεια την όλο και μεγαλύτερη ερήμωση της περιοχής μας.
Επειδή λοιπόν ως  φορείς του χωριού μας αγωνιούμε και είμαστε κοντά στα προβλήματα που παρουσιάζονται στον τόπο μας, αλλά και σε όλη την περιοχή  του Πωγωνίου.



Επειδή  το  πρόβλημα δεν είναι καινούριο,  αλλά εμφανίζεται ιδιαίτερα έντονο τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τυχαία η έξαρση του από τότε που αποδυναμώθηκαν τα τμήματα συνοριοφύλαξης και δεν υπάρχουν πλέον και τα στρατιωτικά φυλάκια.
Επειδή  εκτός από περιουσίες έχουμε θρηνήσει και θύματα στην ευρύτερη περιοχή και δυστυχώς πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να έχουμε πάλι παρόμοια τραγικά γεγονότα.
Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι παράγοντες της πολιτείας  δεν ενδιαφέρονται  μόνο  για τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.
Επειδή πολλά μας έχει υποσχεθεί η Πολιτεία, αλλά τίποτε δεν έχει γίνει για την επαναφορά της κατάστασης ασφαλούς διαβίωσης στο Πωγώνι αλλά και των δυνάμεων  αστυνόμευσης στην περιοχή μας (ειλημμένες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου). 
Ίσως κάποιοι να επιθυμούν την περιοχή ξέφραγο αμπέλι  και έρημη ώστε η διακίνηση ναρκωτικών, όπλων κ.τ.λ. να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία.
 Θεωρούμε υποχρέωση μας να συμβάλουμε με κάθε μέσο  και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας ώστε να βρεθεί ριζική λύση στο πρόβλημα.      
Πλέον δεν ζητάμε, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Επάνδρωση με το αναγκαίο προσωπικό των τμημάτων Συνοριοφυλακής.
• Επαναλειτουργία των συνοριακών φυλακίων του Στρατού.
• Στελέχωση του Α.Τ.  Δελβινακίου με προσωπικό και μέσα.
• Καθημερινές περιπολίες ιδιαίτερά τις βραδινές ώρες.
        Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και θέλουμε επιτέλους πράξεις και όχι λόγια και διαπιστώσεις.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ

ΟΙ  ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ
1. Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Καραγιάννης Γεώργιος  τηλ. 6977217115
2. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ
Πληρ. Οικονόμου Αθανασία τηλ. 6945404111
3. Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ  ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ  «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»
Πληρ. Κοτσίνης Νίκος τηλ.6978974700