Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ο ΠΑΣ σκόραρε δις στο δεύτερο ημίχρονο και απάντησε στην ισοφάριση του Αστέρα Τρίπολης παίρνοντας το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα (3-1). Μπακαγιόκο, Γεωργίου και Ζαϊρί τα γκολ του θριάμβου.
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση με τον Αστέρα. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ντεμόλ έφτασαν δύο φορές μέσα στη μεγάλη περιοχή του Χακόμπο, έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα των Αρκάδων αλλά Γεωργίου και Μπακαγιόκο ήταν σε θέση οφ-σάιντ.
Η υπεροχή του ΠΑΣ στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Το στατιστικό με την κατοχή μπάλας να είναι στο 70% για τους γηπεδούχους και μόλις στο 30% για τους φιλοξενούμενους έδειχνε ότι ο Αστέρας δεν είχε μπει καλά στον αγώνα. Αυτό είχε ως συνέπεια να έρθει και το γκολ για τον ΠΑΣ. Στο 20ο λεπτό ο Μπακαγιόκο με ωραίο σουτ νίκησε τον Χακόμπο και ξεσήκωσε τους φίλους της ομάδας των Ιωαννίνων.


Ο Αστέρας αν και δεν πατούσε καλά, δεν είχε κυκλοφορία μπάλας, είχε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των χαφ και του Περόνε, κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι -υπερβολικό είναι η αλήθεια- που κέρδισε ο Χούλι και εκτέλεσε εύστοχα ο Τσαμπούρης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ανωτερότητα του ΠΑΣ συνεχίστηκε με τους παίκτες των γηπεδούχων να «επιβιώνουν» στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων και να προηγούνται με εξαιρετικό πλασέ του Γεωργίου που πέρασε σαν σταματημένο τον Φορμίκα μετά την μακρινή μπαλιά ακριβείας του Τζημόπουλου.
Ο Ουσέρο προσπάθησε να ισοφαρίσει με ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά ο Κηπουρός απομάκρυνε.
Ο «μάγος» Ζαϊρί χόρεψε τον Φορμίκα στο 84 και με άψογο αριστερό πλασέ εκτέλεσε τον Χακόμπο διαμορφώνοντας το τελικό ΠΑΣ-Αστέρας 3-1.
Η μόνη αντίδραση του Αστέρα μέχρι το φινάλε ήταν ένα γυριστό του Λαδάκη το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κηπουρός και ένα φάουλ του Ράγιος που πέρασε πάνω από την εστία του ΠΑΣ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Φραγκιαδάκης


Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου (57' Κυριάκος), Ντε Βινσέντι (79' Ζαϊρί), Γεωργίου (73' Ανδράλας), Μπεσέρα, Μπακαγιόκο.
Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46' Ράγιος), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Λαδάκης, Ουσέρο (70' Εγκόν), Κερ, Τσαμπούρης, Βιθέντε, Περόνε (56' Ροτζέριο Μάρτινς).


ΠΗΓΗ: http://www.contra.gr/