Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε σπείρα απατεώνων που «ξάφριζε» ηλικιωμένους στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία. Πρόκειται για τέσσερις Ρομά, ηλικίας 14 ,19, 20 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, κατηγορούμενοι για κλοπές σε οικίες.
Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμη 35χρονο Ρομά, ο οποίος αναζητείται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Συγκεκριμένα, το πρωί της 16ης Σεπτεμβρίου οι δράστες αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία 80χρονης στην Πεδινή Ιωαννίνων, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξε συνολικά 8 κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, χρησιμοποιώντας την μέθοδο της απασχόλησης.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες κλοπές, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr