Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Προς παράταση της απόσυρσης των αυτοκινήτων


Περί τους 45.000 ιδιοκτήτες παλαιών Ι.Χ. κινδυνεύουν να χάσουν το προνόμιο της αγοράς σε χαμηλότερη τιμή.

Με το χαρτί της απόσυρσης στα χέρια κινδυνεύουν να μείνουν 45.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων καθώς εκπνέει στις 20 Δεκεμβρίου το μέτρο που ξεκίνησε το Φεβρουάριο της χρονιάς που διανύουμε. Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με το νόμο, η αντικατάσταση κάποιου παλιού Ι.Χ. από καινούριο κάνοντας χρήση του μειωμένου Τέλους Ταξινόμησης θα ισχύει μόνο για αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.
Δηλαδή όσοι δικαιούχοι δεν έχουν αντικαταστήσει το παλιό τους Ι.Χ. με κάποιο καινούριο εντός του 2011 θα πρέπει με τη νέα χρονιά να βρουν ποια οχήματα έχουν εκτελωνιστεί πριν από τις 31/12 ώστε να το αποκτήσουν σε χαμηλότερη τιμή. Διαφορετικά θα τους μείνει το χαρτί της απόσυρσης ως ενθύμιο από το παλιό τους αυτοκίνητο και βέβαια δεν θα μπορούν να ωφεληθούν σε τίποτα.
Ωστόσο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα παράτασης της απόσυρσης Ι.Χ. και το 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται εξετάζουν σοβαρά να παρατείνουν το μέτρο καθώς, όπως τονίζουν, δεν πρόκειται να επηρεάσει σε καμία περίπτωση τον προϋπολογισμό αρνητικά αλλά αντίθετα το μέτρο μπορεί να αυξήσει και τα έσοδα από τα Τέλη Ταξινόμησης και το ΦΠΑ και το 2012.