Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σπονδή στην παράδοση ο χορός της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου

«Σπονδή στην Παράδοση» πρόσφερε η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου με τον ετήσιο χορό της που οργάνωσε την 10-12-2011 στο Κέντρο «Αρχοντικό», στο Περιστέρι.
Η ευρύχωρη σάλα του, 400 και πλέον θέσεων, αποδείχθηκε ανεπαρκής να ικανοποιήσει την επιθυμία και μερικών ακόμα εκατοντάδων Ηπειρωτών και φίλων τους, που δεν είχαν προλάβει να εξασφαλίσουν προσκλήσεις εγκαίρως, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους.
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Παπακίτσος, αναπληρώνοντας τον εκτάκτως απουσιάζοντα στην Ήπειρο Πρόεδρο κ Β. Τζούμα, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ένωσης για την αθρόα προσέλευσή τους, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η συμπαράστασή σας στις προσπάθειες της Ένωσής μας για την αναβίωση και μεταλαμπάδευση στις νέες γενεές, της τοπικής μας παράδοσης, του γνήσιου ηπειρώτικου πολιτισμού, ενθαρρύνει και ενδυναμώνει το έργο μας για την ανάδειξη και προβολή του λαϊκού μας πολιτισμού που μας κάνει υπερήφανους.
Νιώθουμε τυχεροί γιατί ζούμε στο Περιστέρι, οι περισσότεροι κάτοικοι του οποίου έχουν τις ρίζες τους σε όλες τις περιοχές της χώρας μας, αλλά και εκτός των εθνικών μας συνόρων, τα οποία όμως σύνορα δεν μπορούν να εμποδίσουν τη συνάντηση, τη συνάθροιση, τη σύμμειξη και τον αλληλοεμβολιασμό των επιμέρους τοπικών πολιτισμών που συνθέτουν τον ενιαίο πολιτισμό μας και που στολίζει την εθνική μας ταυτότητα.
Τυχεροί είμαστε ακόμη γιατί ο Δήμος Περιστερίου διαχρονικά στηρίζει και αναγνωρίζει το πολιτιστικό έργο των Εθνικοτοπικών Συλλόγων της πόλης μας.
Τον ευχαριστούμε. Οξυγόνο και ανάσα ζωής μας δίνουν οι επιχειρηματίες και οι έμποροι Περιστερίου ως χορηγοί και δωροθέτες των εκδηλώσεών μας. Την ίδια γαλαντομία τους αναμένουμε να την εκδηλώσουν και απόψε στο Λαχείο μας που θα κυκλοφορήσει σε λίγο.
Αυτό θα μας δώσει το οξυγόνο για να ζούμε και να δρούμε και στον επόμενο χρόνο μέσα στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία που μας δέρνει. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Την Ηπειρώτικη παράδοση είναι αδύνατον να την παρουσιάσω ανάγλυφη με λόγια. Θα την προσεγγίσουν πιο σωστά τα χορευτικά μας τμήματα με τις τοπικές ενδυμασίες, με την κίνηση, τη χάρη το ρυθμό και την παραδοσιακή μουσική. Θα αρχίσουμε με το παιδικό τμήμα, με το «φυτώριο», με την εστία που φλογίζει το βωμό από τον οποίο τα παιδιά παίρνουν το ζείδωρο φως της παράδοσης και το μεταλαμπαδεύουν στις επερχόμενες γενεές. Θα συνεχίσουμε με τα τμήματα ενηλίκων που υποδειγματικά εμπεδώνουν τη γνήσια παράδοση.
Η χορευτική πανδαισία που θα παρακολουθήσετε είναι καρπός της προσπάθειας που κάνουν με μεράκι οι ρέκτες χοροδιδάσκαλοί μας κ.κ. Νίκος Παπαδιώτης και Βαγγέλης Κουτσοπάνος. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμότατα τόσο τους δασκάλους όσο και τις χορεύτριες και τους χορευτές των τμημάτων μας.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και καλές γιορτές».


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Μητροπολίτης Περιστερίου Κ.Κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Τσιώτα, Βασίλειος Λώλος, Θεοδωράκος Αναστάσιος, o Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ κ . Βασίλης Παπαδόπουλος.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι για Όλους» αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας κ. Δημήτρης Κελάφας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζορμπίδης Σάκης, Μπάος Βασίλης (Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου), Μουκουβίνας Στέλιος, Φουντά Βιβή, Τσιαμούλη Δήμητρα.
Oι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ.κ. Γεώργιος. Οικονόμου και Κων/νος Κωνής, αντίστοιχα, ο Αρεοπαγίτης κ. Σπυρίδων Ζιάκας, ο επιχειρηματίας και μεγάλος χορηγός της Ένωσής μας κ. Κ. Γκούμας, η Διαμερισματική Σύμβουλος κ. Τσουμπού Γιούλα, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και ο δημοσιογράφος κ. Δημ. Λυμπερόπουλος της «Αναγέννηση».