Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τα ΕΛΤΑ, τιμούν τους Έλληνες αθλητές του υγρού στίβου


Αθήνα,
13 Δεκεμβρίου 2011
ΧΡΥΣΟΣ ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Η Ελλάδα ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των Νικητών στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που πραγματοποιήθηκε από 16 έως 31 Ιουλίου 2011 στη Σαγκάη, με τη διάκριση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών και του κολυμβητή Σπύρου Γιαννιώτη.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αναδεικνύοντας πάντα τα γεγονότα και τις διακρίσεις της χώρας μας που αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στα αθλητικά δρώμενα και τιμώντας τους Έλληνες αθλητές, κυκλοφορούν εκτάκτως, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, μια αναμνηστική σειρά που αποτελείται από δύο φεγιέ:

1. Σπύρος Γιαννιώτης, Χρυσό μετάλλιο στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2011.
Τα ΕΛΤΑ, τιμούν του κορυφαίο Έλληνα κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη για τη Χρυσή νίκη του στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. Το Χρυσό αυτό μετάλλιο, κατατάσσει τον Πρωταθλητή μας ως τον μοναδικό Έλληνα αθλητή του υγρού στίβου που έχει κατακτήσει τρία μετάλλια (χρυσό αργυρό και χάλκινο) σε διοργανώσεις Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.



2. Εθνική Ελλάδος Γυναικών, Χρυσό μετάλλιο στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2011.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε επίπεδο ενηλίκων, η Ελλάδα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην υδατοσφαίριση γυναικών.
Οι 13 Χρυσές Πρωταθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας, κατέκτησαν την πρώτη θέση νικώντας, με σκορ 9-8, την οικοδέσποινα Κίνα σε έναν συγκλονιστικό τελικό.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, που αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ «Κορυφαίος Αθλητής» για το 2011, θα υπογράφει το γραμματόσημο που απεικονίζει τον ίδιο, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από τις 09:00 έως τις 11:00, στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ, Λυκούργου 5 & Απελλού.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΑ