Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

POGONISTAS: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Η 1η συνάντηση 24 Σεπτεμβρίου 2011 με θέμα συζήτησης τη δημιουργία εθελοντικής ομάδα
Η 2η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 22-οκτωβρίου 2011στο Καλπάκι και είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη της εθελοντικής ομάδας Πωγωνίου, το όνομα αυτής, Ιδέες, καθώς και τις δράσεις της.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Προέρχεται από το κίνημα των istas το οποίο είναι πανελλήνιο εθελοντικό κίνημα που εξελίσσεται σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπως στα Ιωάννινα (paguristas)-Πάτρα (patrinistas)- Σύβοτα (sivotistas)-Κομοτηνή (komotinιstas).
Έτσι και εμείς σκεφτήκαμε να προσαρμόσουμε αυτό το κίνημα σε συνδυασμό με τη περιοχή μας (ΠΩΓΩΝΙ) και την ονομάσαμε POGONISTAS.
Μεταξύ όλων istas υπάρχει συνεννόηση-βοήθεια-στήριξη και μας βοηθά να αρχίσουμε δυναμικά και αισιόδοξα.
Υποστηρίζουμε την ιδέα αυτή που έγινε αφορμή για τη δημιουργία αυτού του κινήματος, αλλά θα πατήσουμε στα δικά μας βήματα, σύμφωνα με τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας.
O ΟΡΟΣ του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜOY ο όρος εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό.
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Είναι ομαδική και θα στηρίζεται καθαρά στην έννοια του εθελοντισμού
Στηρίζεται στη αγάπη του τόπου μας, δεν θα είναι σύλλογος αλλά μια εθελοντική ομάδα που θα στηρίζεται και θα δραστηριοποιείται μόνη της και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην διαχειρίζεται χρήματα!!!
Απευθύνεται σε άτομα που έχουν διάθεση για ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση της υποβαθμισμένης ήδη περιοχής μας, έτσι ώστε να φτάσει εκεί που πραγματικά της αξίζει… καθώς και σε ανθρώπους που θα μπορούν να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα στην περιοχή.
Επίσης σε άτομα που αγαπούν το τόπο τους και θα θυσίαζαν λίγο χρόνο για να ασχοληθούν με αυτόν..
Ελπίζουμε OI POGONISTAS να καταφέρουμε να γίνουν μια μεγάλη εθελοντική ομάδα με άτομα ευαισθητοποιημένα και με αγάπη για το τόπο τους τα οποία μέσα από τις δράσεις τους θα προσφέρουν ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη αυτής της περιοχής.
1η ΔΡΑΣΗ των POGONISTAS
Η 1η δράση είναι αφιερωμένη στην ευαίσθητη 3η ηλικία του Πωγωνίου, oι οποίοι περιμένουν αυτές τις γιορτινές μέρες να δουν τις οικογένειες τους. Ωστόσο όμως μερικοί δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα για διάφορους λόγους, έτσι και εμείς αποφασίσαμε να τους επισκεφτούμε χωρισμένοι σε ομάδες για τη κάλυψη του χρόνου σε όλα τα χωριά και να τους προσφέρουμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ την ΠΑΡΑΜΟΝΗ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
Έτσι ελπίζουμε να δώσουμε λίγη χαρά και ευτυχία σε αυτούς του ανθρώπους!!
Είναι ανοιχτό σε όλους όσοι έχουν χρόνο, διάθεση και όρεξη να βοηθήσουμε για τη επίτευξη αυτής της Δράσης!!
Η συνάντηση θα είναι 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9:00 π.μ. ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ όπου θα έρθουμε σε επαφή με την αρμόδια κοινωνική λειτουργό για τη υπόδειξη των ονομάτων που θα επισκεφτούμε!!!
2η ΔΡΑΣΗ των POGONISTAS
H επόμενη ΔΡΑΣΗ μας θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ στο δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου και θα είναι βασισμένο στο σημαντικότατο κομμάτι της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.
Περιμένουμε αυτές τις μέρες την ακριβή ημερομηνία από το νοσοκομείο Χατζηκώστα!
Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο υγείας ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ.
Σκοπός μας είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος της περιοχής!!
Ελπίζουμε αυτή τη προσπάθεια μας να την αγκαλιάσει ο κόσμος και να τη στηρίξει για ένα τέτοιο σκοπό!!!