Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων επισκέφτηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ



          Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη θρεπτική αξία του γάλακτος και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη των παιδιών, είχαν οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, μέσα από την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων στον Κατσικά.
          Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος και οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους της Σχολής στις εγκαταστάσεις και γνώρισαν όλα τα στάδια της επεξεργασίας του γάλακτος αλλά και της παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων.


          Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή τα επίπεδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, γνώρισαν τη διαδικασία της παστερίωσης του γάλακτος, εντυπωσιάστηκαν από τις σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που τηρούνται στον χώρο. Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε έλυσαν τις απορίες τους, ενώ οι σπουδαστές της Σχολής παρασκεύασαν και πρόσφεραν στους μαθητές υγιεινό παγωτό από φρέσκο Ηπειρώτικο γάλα.