Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Μέχρι τέλος Μαΐου λύση στην αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με σχέδιο που επεξεργάζεται και θα θέσει σε διαβούλευση μέχρι το τέλος της άνοιξης για να το αξιολογήσουν οι ενδιαφερόμενοι και να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους, προωθεί την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Φάνη Παπά, αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνάντηση εργασίας που είχαν την Παρασκευή 21 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

«Το υπουργείο είναι σε συνεργασία με τις δασικές και αρχαιολογικές υπηρεσίες και θα δοθεί λύση. Στόχος είναι να έχουμε αυτόματη αδειοδότηση, γιατί είναι χιλιάδες οι σταβλικές εγκαταστάσεις», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης και συμπλήρωσε πως «είναι παραλογισμός να υφίσταται καθυστέρηση ο παραγωγός για ένα θέμα που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Αυτό είναι μια υποχρέωση της πολιτείας και θα το λύσουμε. Και επειδή τρέχουμε πολύ εντατικά το θέμα πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που προϋποθέτουν αδειοδοτήσεις. Είναι κάτι που θα λυθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».