Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Βγήκαν τα ετήσια προγράμματα των μελισσοκόμων για προμήθεια νέων κυψελών και μετακινούμενους

Στα 19,48 ευρώ ανά κυψέλη καθορίστηκε το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια καινούργιων κυψελών, ενώ για τις μετακινούμενες κυψέλες στα 3,35 ευρώ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.  Μάρκου Μπόλαρη, που ενεργοποιεί για την επόμενη περίοδο (ετήσια) τα προγράμματα ενίσχυσης της μελισσοκομίας.
Το συνολικό ποσό που προβλέπεται για τις δράσεις 3.1 (Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων) και 3.2 (Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας) στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας ανέρχεται σε 4.453.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα:
Το συνολικό ποσό για την υλοποίηση της δράσης 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» ανέρχεται σε  1.753.089 ευρώ.
Το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια καινούργιων κυψελών καθορίζεται στα 19,48 ευρώ
Το συνολικό ποσό για την υλοποίηση της δράσης 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» ανέρχεται σε 2.700.000. Το ποσό επιχορήγησης ανά μετακινούμενη κυψέλη καθορίζεται στα3,35 ευρώ.
Επιπλέον, με ακόμα μία απόφαση του κ. Μπόλαρη καθορίστηκε το ύψους ενίσχυσης για τους δικαιούχους της δράσης 4.1 «Αναλύσεις μελιού» και της δράσης 4.2 «Στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού» στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2016.


ΠΗΓΗ: www.agro24.gr