Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΚΑΒΙΑ –ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Δρόμος – καρμανιόλα

(Φωτό Αρχείου)
ΚΑΚΑΒΙΑ –ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Δρόμος – καρμανιόλα

Έξι τα θύματα στο βωμό της ασφάλτου στον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά σε διάστημα λίγων μηνών.
Η επικινδυνότητα του δρόμου, που έχει χαρακτηριστεί καρμανιόλα, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά με τραγικό τρόπο, ενισχύοντας την αγωνία και τον φόβο των κατοίκων της περιοχής του Πωγωνίου, αλλά και των ταξιδιωτών προς και από την Αλβανία.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Καλπακίου και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κώστας, έχουν γίνει αμέτρητες εκκλήσεις για βελτίωση του δρόμου, κυρίως από Ιωάννινα μέχρι Καλπάκι, αφού η συνέχιση της Ιόνιας Οδού μέχρι το Καλπάκι έχει μείνει «ορφανή».
«Πρέπει να γίνει βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου. Είναι κρίμα να θρηνούμε θύματα από αιτίες που πρέπει να εκλείψουν» δήλωσε με νόημα ο κ. Καψάλης, ευχόμενος το προχθεσινό δυστύχημα να είναι και το τελευταίο.
Σημείωσε δε, πως θα δοθεί προτεραιότητα από τη νέα Δημοτική αρχή Πωγωνίου, για βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου κυρίως από Ιωάννινα μέχρι Καλπάκι, καθώς έχουν να γίνουν παρεμβάσεις πάνω από τρεις δεκαετίες, τη στιγμή μάλιστα που το οδικό δίκτυο έχει επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά με το άνοιγμα των συνόρων της Αλβανίας.
Μάλιστα, για μια ακόμη φορά ζήτησε να ληφθούν μέτρα στο ΚΤΕΟ της Κακαβιάς για τον έλεγχο της κατάστασης των οχημάτων που εισέρχονται στη χώρα μας.