Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έφτασε στα όρια του.


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έφτασε στα όρια του.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, πλημμύρισαν καλλιέργειες, σε επιφυλακή για πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι κατά τόπους καταιγίδες που σημειώθηκαν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκάλεσαν χθες αρκετά προβλήματα σε όλο το Νομό Ιωαννίνων.
Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου υπήρξαν καταπτώσεις και καθιζήσεις, ενώ υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις προσωρινής διακοπής ρεύματος κυρίως σε χωριά, ενώ για αρκετή ώρα έμειναν εκτός λειτουργίας και οι πομποί αναμετάδοσης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων.

Προβλήματα από καθιζήσεις υπήρξαν στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου και ειδικότερα στο Ζάβροχο, όπου χθες βράδυ από πτώση δένδρου διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία. Προσωρινή διακοπή συγκοινωνίας από κατολισθήσεις υπήρξε και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου του Νομού, ενώ τα μηχανήματα εργάζονταν συνεχώς για τον καθαρισμό των δρόμων.

Πλημμυρισμένες είναι οι καλλιέργειες και τα αγροκτήματα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, στην Κόνιτσα και στον κάμπο του Άνω Καλαμά.
Το ευτύχημα είναι ότι από σήμερα οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις υποχωρούν. Σήμερα προβλέπεται ασθενής βροχή και για αύριο Κυριακή νεφώσεις, που θα δώσουν «ανάσα» για την αποστράγγιση των υδάτων.
Ωστόσο νέα ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται για το βράδυ της Κυριακής, με μικρότερη όμως διάρκεια από αυτές των τελευταίων 24ωρων.