Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

2η συνάντηση ελευθέρων επαγγελματιών που διοργάνωσε το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων-Βιοτεχνών «Η Πρόοδος» και η «Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ»

Συνεχίσθηκε χθες η 2η συνάντηση ελευθέρων επαγγελματιών που διοργανώνει το Πανηπειρωτικό Σωματείο Εμπόρων-Βιοτεχνών «Η Πρόοδος» και η «Ομάδα Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ».
Στη συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες με τις Τράπεζες, κυρίως σε ό,τι αφορά τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, τον «συνεργάσιμο και μη συνεργάσιμο δανειολήπτη» αλλά και τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης».
Επίσης δημιουργήθηκε ομάδα «κατά των πλειστηριασμών» που πρόκειται ν’ αναλάβει δράση και στα Γιάννινα (όπως και γίνεται και σ’ άλλες πόλεις) σε περίπτωση που αρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Περισσότεροι από 120 συμπολίτες μας είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην ομάδα αυτή.
Αναμένουμε και άλλες συμμετοχές.
Η συζήτηση συνεχίσθηκε με το κοινό και αυτονόητο συμπέρασμα ότι υπάρχει ανάγκη η παρούσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση ν’ αλλάξει το γρηγορότερο δυνατό. Δημιουργήθηκε έτσι ο πρώτος «πυρήνας αντίδρασης» με την επωνυμία «ΑΝΤΙΔΡΩ», γύρω από τον οποίο γίνεται προσπάθεια να συσπειρωθούν όλοι οι πολίτες, ελεύθεροι επαγγελματίες και μη, με την αυτονόητη διεκδίκηση: ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ!
Άπαντες συμφώνησαν ότι δεν επαρκούν οι παρωχημένοι τρόποι αντίδρασης (απεργίες, συνδικαλιστικά συλλαλητήρια κ.ά.) και ότι θα πρέπει να ανευρεθούν νέοι, πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντίδρασης. Γύρω από αυτό το θέμα ορίσθηκε νέα, 3η συνάντηση, αυτή την φορά με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ώρα 19:00 και πάλι στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30, 2ος όροφος) με μοναδικό θέμα:
«Έναρξη Κινητοποιήσεων – Έναρξη Αντίδρασης»
Αφήνουμε πίσω τα κόμματα, τις σημαίες, τις ντουντούκες και τα συνθήματα.
Προχωράμε μπροστά!

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ελευθέριος Λάππας