Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με τα Προεδρεία των Ηπειρωτικών Αποδημικών Ομοσπονδιών για την δημιουργία δικτύου Πανηπειρωτικής αλληλεγγύης

Δελτίο Τύπου
Αθήνα 24-10-12

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τα Προεδρεία των Ηπειρωτικών Αποδημικών Ομοσπονδιών, για την δημιουργία δικτύου Πανηπειρωτικής Αλληλεγγύης.
Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, ύστερα από πρωτοβουλία και πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, έγινε συνάντηση-σύσκεψη των Ηπειρωτικών αποδημικών οργανώσεων που λειτουργούν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (Ομοσπονδίες), για συζήτηση και λήψη από κοινού απόφασης δημιουργίας δικτύου Πανηπειρωτικής Αλληλεγγύης.
Κατά την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, όλοι οι φορείς διαπιστώσανε, ότι τα μνημόνια βαθαίνουν, οι φτωχοί κάθε ημέρα γίνονται και περισσότεροι, οι απολύσεις αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, η ανεργία μεγαλώνει, οι απειλές κατασχέσεων από τις τράπεζες είναι στο επίκεντρο, οι εξώσεις των σπιτιών αποτελούν την μοναδική ενασχόληση των δικηγόρων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηπείρου δέχτηκαν ένα από τα φοβερότερα πλήγματα με το πλιάτσικο που έγινε στη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία μας τη Δωδώνη.
Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων , της υγείας , της παιδείας, των δήμων, του πολιτισμού είναι υπαρκτή πραγματικότητα. Αποτέλεσμα όλων αυτών που είναι και το χειρότερο όλων είναι ο πολλαπλασιασμός των αυτοκτονιών.
Εκτιμήθηκε ότι όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός των ισχυρότερων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του παγκόσμιου στερεώματος και των ντόπιων κέντρων εξουσίας, που με τις στρατηγικές που απεργάζονται εφαρμόζουν πολιτικές που παράγουν φτώχεια, μιζέρια και ανεργία.
Καταλήξανε όλοι οι παρευρισκόμενοι ότι αποτελεί κοινή παραδοχή πως η μοιρολατρική στάση απέναντι στην κρίση είναι χειρότερη κι από την ίδια την κρίση, ο δε μοναχικός δρόμος οδηγεί με βεβαιότητα στην αποτυχία. Είναι επιβεβλημένο λοιπόν και πρώτιστο καθήκον στον καθένα αλλά και όλοι μαζί να αντισταθούμε και να αγωνισθούμε ενωτικά και δυναμικά ώστε να ανατρέψουμε όλες αυτές τις πολιτικές, γιατί ο καθημερινός αγώνας είναι μονόδρομος για να μη παραδοθούμε ως λαός, στον κατακερματισμό , στον κοινωνικό κανιβαλισμό , στον εκφοβισμό και στην απόγνωση. παράλληλα δε πρέπει να ενστερνισθούμε και να αναδείξουμε στην πράξη τις αρετές , της συλλογικής δράσης , της συνεργασίας , της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης.
Στο ίδιο μήκος κύματος ως προς την δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης κινείται και η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με το από 12/10/2012 έγγραφό της, καλεί όλες τις αποδημικές οργανώσεις στη συλλογή τροφίμων και ρουχισμού που θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας συμπατριώτες που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Τέλος αποφασίσθηκε η δημιουργία συντονιστικού οργάνου από την ΠΣΕ με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Αδελφοτήτων που θα συντονίζει την όλη διαδικασία και θα αποτελεί το σημείο αναφοράς για κάθε συμπατριώτη μας.

Το γραφείο τύπου της ΠΣΕ