Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αρωγός η Περιφέρεια για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ήπειρο

Την Τετάρτη 29/2/2012 πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η 1η σύσκεψη του Συμβουλίου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας που συστήθηκε από τον Ο.Λ.ΗΓ στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την ανάδειξη της Περιφέρειας Ηπείρου ως τόπο προορισμού κρουαζιέρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ κ. K. Τσοβάρας και ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Κ. Γκρίνιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ Θ. Πιτούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας - αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας κ. Στράτος Ιωάννου, εκπρόσωποι των 4 Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, της ΛΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, κα.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε πλέγμα δράσεων για προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στην Ήπειρο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των εκδρομών που πραγματοποιούνται από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει προωθητικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ένταξη στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου και της κρουαζιέρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν για φέτος έχουν προγραμματισθεί 6 στάσεις κρουαζιερόπλοιων στην Πάργα, 3 στάσεις στην Ηγουμενίτσα και 11 στάσεις στην Πρέβεζα ενώ την επόμενη χρονιά έχει ήδη εξασφαλισθεί η στάση 28 κρουαζιερόπλοιων στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στράτος Ιωάννου: Στόχος η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ευκαιρίας που δίνει η κρουαζιέρα
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Στράτος Ιωάννου, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η προώθηση της κρουαζιέρας είναι ένας από τους στόχους του σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου.
«Ως Περιφέρεια – συνέχισε – είμαστε δίπλα σε τέτοιες δράσεις για την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου. Αποφασιστικό ρόλο για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ευκαιρίας, παίζουν οι εκδρομές που αγοράζουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων στα μέρη που ελλιμενίζονται. Γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια προσπαθεί να ενισχύσει την ελκυστικότητα αυτών των εκδρομών προς την Ήπειρο συμβάλλοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει. Υπολογίζουμε ότι η προσέλευση των κρουαζιερόπλοιων στην Ήπειρο θα αυξηθεί σημαντικά άμεσα αλλά και τα επόμενα χρόνια χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις δράσεις που αναλαμβάνονται».
Ενημερωτική σύσκεψη για τις Τουριστικές Εκθέσεις
Με πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτου Ιωάννου, συγκαλείται την ερχόμενη Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Ιωάννινα, ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τη συζήτηση και ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε Διεθνείς Εκθέσεις στο Εσωτερικό και το Εξωτερικό. Έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια και εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/