Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Στον Β΄ ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ των «Κέντρων ∆ια Βίου Μάθησης» ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ & ο ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ (στην Αθήνα) για την εκκίνηση των σχετικών προγραμμάτων

Η συνάντηση εργασίας  πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα τις 25 Φεβρουαρίου 2013 στην Κεντρική Αίθουσα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. 
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν η  περιγραφή του προγράμματος «Κέντρα ∆ια Βίου Μάθησης –Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» , η περιγραφή του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των υπεύθυνων των ∆ήμων και των Υπεύθυνων Οργάνωσης και Εκπαίδευσης στα Κέντρα ∆ια Βίου Μάθησης  και η περιγραφή βήμα-βήμα της εφαρμογής του Προγράμματος . Οι δύο Δήμοι ενημερώθηκαν για τα προγράμματα με τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως μετά την επιλογή των εκπαιδευτών που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή από την ΕΕΤΑΑ. Τα προγράμματα , τα οποία  θα έχουν καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα έχουν ως στόχο την διάχυση της πραγματικής γνώσης στους ενδιαφερομένους, θα πραγματοποιούνται σε χώρους που επέλεξαν ή θα επιλέξουν οι  Δήμοι. Τα συγκεκριμένα προγράμματα καλύπτουν εκπαιδευτικά και άλλα κόστη , όχι όμως κόστη που αφορούν τους  εκπαιδευόμενους.                    
Η  πρόταση του Δήμου Πωγωνίου να καλύπτονται λειτουργικά κόστη κίνησης λεωφορείων των Δήμων για την μετακίνηση, θεωρήθηκε ενδιαφέρουσα από τους υπευθύνους και θα εξετασθεί η επιλεξιμότητά της ώστε να εφαρμοσθεί.  Οι πρώτες εκπαιδεύσεις αφορούν την εκπαίδευση στους υπολογιστές , στην εκμάθηση  ξένων γλωσσών – Αγγλικών κλπ.