Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Νέες καταγγελίες για την υποκλοπή του έργου τους από τους ιδιοκτήτες ταξί Πωγωνίου

Το φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής του Πωγωνίου, που επανέρχονται σε ένα θέμα, το οποίο είναι γνωστό στις αρχές, όμως ελάχιστα έχουν γίνει για την αντιμετώπισή του.
Πρόκειται για την υποκλοπή του έργου τους, από επιτήδειους στο Τελωνείο της Κακκαβιάς, οι οποίοι έναντι τιμήματος μεταφέρουν με Ι.Χ αυτοκίνητα, πολυμορφικά 9θέσια στην πλειοψηφία τους, τους ενδιαφερόμενους επιβάτες.
Σε ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες ταξί του δήμου Πωγωνίου και το Σωματείο ταξί Ιωαννίνων ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως την ΑΔ Ιωαννίνων, το ΣΔΟΕ Ηπείρου και το ΑΤ Κακκαβιάς, να παρέμβουν και με συγκεκριμένους ελέγχους να βάλουν τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
Στην ανακοίνωση – καταγγελία τους οι ιδιοκτήτες ταξί σημειώνουν μεταξύ άλλων πως: «Η δραματική κατάσταση που επικρατεί λόγω της υφαρπαγής του μεταφορικού μας έργου φαίνεται μόνο και μόνο από το συνωστισμό που επικρατεί στην πιάτσα της Κακκαβιάς και σε όλες τις πιάτσες του ευρύτερου δήμου Πωγωνίου.
Εντοπίζουμε ως παρατηρητές τους παράνομους Αλβανούς οδηγούς να εκτελούν μεταφορές συχνά και ανεξέλεγκτα κάθε μέρα από Αλβανία προς Ελλάδα και αντίστροφα. Αδυνατούμε να τους ανταγωνιστούμε λόγω φθηνών καυσίμων στην Αλβανία. Δε μπορούμε να τους ελέγξουμε με αποτέλεσμα να γινόμαστε παθητικοί δέκτες της κλοπής του μεταφορικού μας έργου. Η ραγδαία μείωση του τζίρου μας θα προκαλέσει την εξαφάνιση και τον μαρασμό μας, αφού δε μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε ούτε τα απαραίτητα, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουμε στις ασφαλιστικές και φορολογικές μας υποχρεώσεις. Θεωρούμε πάντως, ότι με τη σωστή παρέμβαση από τα θεσμοθετημένα όργανα του ελληνικού κράτους θα λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει τους συναδέλφους μας, προκειμένου να βγούμε άμεσα από το αδιέξοδο του οικονομικού μαρασμού στον οποίο έχουμε οδηγηθεί», αναφέρεται στην καταγγελία.