Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο: «Προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα και τρόποι καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» το Σάββατο 2 Μαρτίου, από 10:00 – 17:30 στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai

Με δεδομένο ότι η καινοτομία αποτελεί προϋπόθεση για την εξασφάλιση της μελλοντικής οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας, το έργο «Hidden Innovation Initiatives for SMEs - HIDDEN» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος MED δίνει έμφαση στη μη τεχνολογική πλευρά της καινοτομίας και στην προώθηση της οργανωτικής, επιχειρηματικής και λειτουργικής καινοτομίας με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων “χαμηλής τεχνολογίας” της Περιφέρειας Ηπείρου.
Με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών για καινοτομίες που δύνανται να εφαρμόσουν χωρίς τη χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τη δικτύωσή τους με άλλες επιχειρήσεις του χώρου της Μεσογείου διοργανώνεται στα Ιωάννινα η πρώτη από έναν κύκλο τριών ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα: «Προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα και τρόποι καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 10:00 – 17:30 στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai.
Την ενημερωτική εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπεύθυνος Εξαγωγών της εταιρείας Ιωνική Σφολιάτα κ. Ν. Τσιφτσόγλου, o κ. Α. Ξυλογιάννης από την εταιρεία Φυτοτεχνική ΑΦΟΙ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ και ο κ. Σ. Τόκας της εταιρείας Γράμμος AE οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις εταιρείες τους ως μελέτη περίπτωσης με στόχο την ανταλλαγή των εμπειριών τους. Μεταξύ άλλων διακεκριμένων ειδικών θα παραστούν ως ομιλητές ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Κολλεγίου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος και ο κ. Δ. Σωτηρόπουλος της DS Consulting ο οποίος θα μιλήσει για το «Ανθρακικό Αποτύπωμα Προϊόντων» το οποίο αποτελεί ένα νέο εργαλείο μάρκετινγκ και ελέγχου κόστους στην εφοδιαστική αλυσίδα. Τη μοναδικότητα της κτηνοτροφικής παραγωγής της Ηπείρου μέσω της καινοτομίας θα παρουσιάσει ο Δρ. Ι. Σκούφος Καθηγητής του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου ενώ ο Δρ. Κ. Φούσκας Καθηγητής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει και τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων τα οποία θα συμπληρωθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τις συμμετέχουσες εταιρείες. Το ερωτηματολόγιο θα αξιολογεί τις εταιρείες σε επίπεδο καινοτομίας και ανταγωνιστικής τοποθέτησής τους στην αγορά.
Οι συμμετέχουσες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, να διαπιστώσουν τυχόν ελλείψεις τους αλλά και να εντοπίσουν ευκαιρίες και δυνατότητες ενδυνάμωσής τους στον επιχειρηματικό στίβο.
Η ενημερωτική εκδήλωση διενεργείται στο πλαίσιο του έργου HIDDEN του οποίου ηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου με εταίρους από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία στο πλαίσιο του Προγράμματος MED το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.