Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Με πλήρης επιτυχία και πάνω από 700 και πλέον άτομα κοινό παρουσιάστηκαν τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ 2015 στην Φιλιππιάδα του Δήμου Ζηρού


Δελτίο Τύπου
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ 2015

Με πλήρης επιτυχία και πάνω από 700 και πλέον άτομα κοινό παρουσιάστηκαν τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΚΑ 2015 στην Φιλιππιάδα του Δ. Ζηρού.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το Φιλότεχνο και Φιλοπρόοδο Κοινό που με την παρουσία του έδωσε νόημα συνέχειας στην εκδήλωσή μας.
Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χρήστο Γκάρτζιο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αχιλλέα Ρίζο για την εκεί παρουσία τους και την ευγένειά τους να ακούσουν τα κακώς γενόμενα του Δήμου Ζηρού.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Μάχιμο Δημοσιογράφο κ. Κώστα Γκέτση και τον Ευθύμιο Λιαπάτη κάτοικο Ρωμιάς και ενεργό συνδικαλιστικό μέλος επί 12ετίας για τις τοποθετήσεις τους επί της εκδήλωσης μας.
Τέλος να Ευχαριστήσουμε Θερμά και Ιδιαίτερα τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ μας για την βοήθεια που μας έδωσαν ώστε να παρουσιαστεί και φέτος η Εκδήλωσή μας που δεν διαθέτει Οικονομικούς Πόρους καθώς παρουσιάζετε για Όλους ΔΩΡΕΑΝ.
Στην εκδήλωσή μας προβάλαμε αναγκαστικά δημόσια ως οφείλαμε να πράξουμε αφού με την εκ του προσωπικού επαφή με τον Δήμου Ζηρού και την σωρεία των γραπτών μας αιτήσεων τα προβλήματα Πολιτισμού που φέρονται γύρω από την Μοναδικότητα του Θεάτρου Σκιών μας στον Δήμο Ζηρού δεν έτυχαν σεβασμού και εκτίμησης αλλά και διάθεσης λύσης και εξέλιξης.
Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στην πλέον τυπική παραχώρηση από τον Δήμο Ζηρού του Δημ. Σχολείου Ρωμιάς που ήδη ατύπως στεγαζόμαστε εκεί αδιάλειπτα από το 2011 οργανώνοντας δράσεις όχι μόνο πολιτισμού αλλά και στήριξης της κοινωνικής αλληλεγγύης τόσο σε Τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο και που πλέον στον χώρο αυτό επιθυμούμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη την οργάνωση από τον Σύλλογό μας ενός Δωρεάν Επισκέψιμου Εκθεσιακού Χώρου του Θεάτρου Σκιών που θα φέρει Ιδιαίτερη Πολιτισμική Πρόοδο στον Δήμο Ζηρού και επίσης εστιάσαμε και την απαραίτητη Οικονομική Ενίσχυσή του Έργου μας από τον Δήμο Ζηρού την οποία δεν επιθυμούμε να λάβουμε χρηματικά αλλά Υλικά έτσι που να μπορέσουμε να στήσουμε με την απαραίτητη υποδομή των υλικών αυτών τον χώρο έκθεσης αλλά και να διαδώσουμε μέσω των παραστάσεων μας σε πολλά Δ.Δ. του Δήμου Ζηρού τον Καραγκιόζη μας.
Ελπίζουμε η φωνή μας που δεν έχει σκοπό να ανοίξει μέτωπα πολέμου με τον Δήμο Ζηρού αλλά να τον ταρακουνήσει και να τον ξυπνήσει από τον λήθαργο ή της απειρίας ή της αδιαφορίας ή και τον δύο στοιχείων μαζί ή και ακόμα περισσότερων...


Στην Ελλάδα μας έχουμε την απόδειξη ότι μόνο με αγώνες και κόπους κερδίζονται οι μάχες και αν η μάχη για Πρόοδο, Πολιτισμό, Ανάπτυξη κλπ στον Δήμο Ζηρού πρέπει να επιτευχθεί για το Κοινό Καλό τότε θα το κάνουμε ως Πολιτιστικός Φορέας με κάθε Νόμιμο και Δημοκρατικό Μέσο, με Κάθε Κόστος και Συνέπεια.
Ο Καραγκιόζης στον Δήμο Ζηρού Πρέπει να Μείνει και θα Μείνει στην Παράγκα του είτε αυτό αρέσει είτε όχι στους Άρχοντες του Δήμου μας που θεωρούν πολιτισμό ότι ευνοούν και στηρίζουν και σύμφωνα με το εάν αυτό το απολαμβάνουν και το αρέσκονται οι ίδιοι και όχι οι Δημότες.
Το χέρι βοηθείας μας για τον Δήμο μας, τον Δήμο Ζηρού ήταν, είναι και θα είναι πάντα απλωμένο για συνεργασία ενώ σημειώνουμε ότι με την νέα Δημοτική Αρχή υπερβαίνοντας εαυτό δώσαμε τις Δράσεις μας αφιλοκερδώς όταν τον στηρίξαμε στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δ. Ζηρού με 3 Δωρεάν Παραστάσεις Καραγκιόζη όπως πιεστικά μας το απαίτησε ο κ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού υποσχόμενος ότι ΘΑ μας στηρίξει στο μέλλον, υποσχέσεις που αρνείται πεισματικά να πράξει οδηγώντας τον Πολιτισμό και την Λαογραφία που παράγουμε μέσω της Μοναδικότητας της Τέχνης του Θεάτρου Σκιών που Υπηρετούμε Ταπεινά και Ορθολογικά στην απαξίωση και την εγκατάλειψη.
Επειδή όμως η Ανδρεία και η Ευγένεια το επιβάλει καλούμε για μια ακόμα φορά Δημόσια πλέον τον Δήμο Ζηρού και ειδικά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χρήστο Γκάρτζιο να ακολουθήσει τα όσα Υποσχέθηκε και το ΘΑ να γίνει Πράξη ως Οφείλει να γίνει για έναν καλύτερο Δήμο Ζηρού.

Με εκτίμηση
Π.Σ. Καραγκιόζη
ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ