Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ιωάννινα: Συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη, 38χρονος αλλοδαπός για μεταφορά λαθρομεταναστών

Ο συλληφθείς αγνόησε σήμα στάσης αστυνομικών και προκειμένου να διαφύγει, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις

Συνελήφθη, χθες (20-08-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παραβάσεις του ΚΟΚ.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του προς το εσωτερικό της χώρας, δύο ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες, ηλικίας 25 και 36 ετών.
Σημειώνεται ότι ο οδηγός-λαθροδιακινητής, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και να διαφύγει, αγνόησε αστυνομικό σήμα στάσης και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις και επικίνδυνους ελιγμούς.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 36χρονου μεταφερόμενου, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.