Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ηγουμενίτσα και στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, συνολικά τέσσερα μέλη της σπείρας, δύο εκ των οποίων είχαν κεντρικό-καθοδηγητικό ρόλο καθώς και ένας ακόμη διακινητής κάνναβης συνεργός τους

Κατασχέθηκαν, περισσότερα από (150) γραμμάρια ηρωίνης, ακατέργαστη κάνναβη (840) γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των (770) ευρώ

Εξαρθρώθηκε μια ακόμη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα, μετά από συστηματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα μέλη της σπείρας, δύο 26χρονοι, ένας 38χρονος και ένας ακόμη 20χρονος με κεντρικό καθοδηγητικό και λειτουργικό ρόλο, τους οποίους βαρύνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες της σύστασης συμμορίας εμπορίας ναρκωτικών.


Επιπλέον κατηγορούμενος για διακίνηση κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή είναι ένας ακόμη 59χρονος ημεδαπός, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση εμπλέκεται μεγάλος αριθμός χρηστών, οι οποίοι προμηθεύονταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες από την σπείρα.
Για την εξάρθρωση της σπείρας οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο εικοσιτετράωρα, από Δευτέρα (04.01.2016) έως και την Τρίτη (05.01.2016), στην Ηγουμενίτσα και στην Κέρκυρα και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν διαδοχικά τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 26, 38, 59 ετών.
Επιπλέον δύο ακόμη, ο δεύτερος από τους 26χρονους και ο 20χρονος, παραδόθηκαν κατά την διάρκεια των ερευνών στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.
Η μεθοδική διερεύνηση της υπόθεσης που αναπτύχθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, είχε ως αποτέλεσμα να αναλυθεί και να διερευνηθεί πλήρως η δράση και η μεθοδολογία που ακολουθούσαν τα μέλη της σπείρας στη διακίνηση ποσοτήτων της ηρωίνης και του 59χρονου στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.
Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν, ήταν η χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων που αντιστοιχούσαν σε «αχυράνθρωπους» ή συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα τους.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών και σε διαφορετικά χρονικά στάδια εντοπίστηκαν, αρχικά ο 38χρονος στην Ηγουμενίτσα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους (154,2) γραμμαρίων και στη συνέχεια στην Κέρκυρα, ο ένας εκ των 26χρονων, καθώς και 59χρονος στην οικία του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (840) γραμμαρίων, ένα μονόκαννο τουφέκι χωρίς άδεια και το χρηματικό ποσό των (770) ευρώ.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ο δεύτερος 26χρονος και ο 20χρονος παραδόθηκαν, όπου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, το πρωί της Τρίτης (05.01.2016).
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.