Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«Κρατάμε όλες τις αποδείξεις» απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Τρύφων Αλεξιάδης

Σε ερώτηση, κατά παρέκκλιση όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, του Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με τις αποδείξεις των προηγούμενων ετών, αλλά και για το καθεστώς που θα ισχύσει εν όψει των φορολογικών δηλώσεων του 2016 απάντησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
«Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Θα υπάρχει ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες που θα ξεκαθαρίζουμε τι να κάνει ο κόσμος με τις παλιές αποδείξεις, διότι οι παλιές αποδείξεις είναι στα σπίτια μας, τις κρατάμε γιατί υπάρχει πιθανότητα να μας καλέσουν για έλεγχο για τη φορολογική δήλωση. Αλλά με ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ θα ξεκαθαρίσουμε για ποια χρόνια και ποιες κατηγορίες θα πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις διότι εμείς θέλουμε τον συνεπή φορολογούμενο σύμμαχο στην προσπάθεια που κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.



Και πρόσθεσε: «Σε ότι αφορά όμως το θέμα του τι αποδείξεις κρατάμε για το 2016, κρατάμε όλες τις αποδείξεις. Υπάρχει υποχρέωση και στις επιχειρήσεις να κόβουν αποδείξεις και σε εμάς να τις κρατάμε και θα φέρουμε τη διάταξη για να υλοποιηθεί αυτό που έχουμε ανακοινώσει πάρα πολλές φορές δηλαδή την επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών και την καθιέρωση ότι κάθε μεταβολή, κάθε ποσό που έχουμε στην φορολογική μας δήλωση, θα πρέπει να δικαιολογείται μέσα από τραπεζική συναλλαγή. Θα έρθει και αυτή η διάταξη για να λυθεί η αγωνία που υπάρχει».