Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ τέλος … ΔΩΣΤΕ ΧΩΡΟ στην Υποκουλτούρα και στην «Σουλεϊμανοποίηση» του θεάματος …

  
Η αυλαία της ΕΡΤ έπεσε χθες για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής. Η θεραπεία του ΣΟΚ της Νεοφιλελεύθερης λαίλαπας είναι η τελευταία πράξη ενός «πολιτικού σίριαλ», με όχι και τόσο πετυχημένο «Success Story»…

Το κλείσιμο της ιστορικής Ραδιοτηλεόρασης αποτελεί πολιτική αυθαιρεσία και πολιτισμική οπισθοδρόμηση και την πιο αυταρχική έκφανση φίμωσης, της ελεύθερης δημοσιογραφίας και ποιοτικής πολιτικής ανάλυσης, που μόνο σε πρακτικές Χούντας παραπέμπει.
Χωρίς καμία κοινωνική συναίνεση, πρωτίστως των πολιτών που με τη συνεισφορά τους χρηματοδότησαν• μάς εισάγει σε μια περίοδο γκρίζας ενημέρωσης στερημένης από όραμα και κοινωνική αλληλεγγύη.
Το κλείσιμο του εθνικού δικτύου, ούτε αξιόλογο δημοσιονομικό αποτέλεσμα υπόσχεται, ούτε αναπλήρωση του κενού της ΕΡΤ προβλέπει. Αντιθέτως θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και θα στερήσει τους πολίτες όλης της χώρας και ειδικά των ακριτικών μας περιοχών, από την αντικειμενική ενημέρωση.
Επιχειρείται χειραγώγηση των Τροϊκανών στους κανόνες του LIFE style, της αγοράς και την αισθητική της ιδιωτικής TV, της υποκουλτούρας και της Σουλεϊμανοποίησης του θεάματος.
Για μας στην Ήπειρο η τοπική δημοσιογραφική ομάδα, παρείχε πολλάκις στήριξη σε θέματα αιχμής, που αναδείχθηκαν με την συμβολή τους.
Πενθούμε την απώλεια ενός δημόσιου αγαθού, εργαλείο για την συνείδηση κάθε σκεπτόμενου πολίτη…

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ιωάννινα, 12-6-2013