Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Για το συνέδριο Ν.Δ. και την Αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο μίλησε χθες ο Ι. Παπαθανασίου

Συνέντευξη του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

«Υστερεί σε έργα ο Δήμος, ενώ όλοι μιλούν για την υπεξαίρεση…»

Τις απόψεις του, τόσο για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στο τακτικό συνέδριό της στην Αθήνα (28-30 Ιουνίου), όσο και για την Αυτοδιοίκηση στην Ήπειρο, καυτηριάζοντας τα όσα γίνονται στο Δήμο Ιωαννιτών, εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων Γιάννης Παπαθανασίου.
Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο, που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή, ο κ. Παπαθανασίου επεσήμανε πως «ο προσυνεδριακός διάλογος ολοκληρώνεται και υπάρχει επαφή με την κοινωνία. Αποτελεί ένα στοίχημα για την Ν.Δ. το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο συνέδριο. Ευελπιστούμε στη δημιουργία ενός κόμματος αναλόγου με αυτών που ζητά η κοινωνία και το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι». Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, «ο κόσμος ελπίζει στη συγκυβέρνηση, κορμός της οποίας είναι το κόμμα της Ν.Δ.».Να σημειωθεί, ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων θα γίνουν την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. και όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να το κάνουν από σήμερα στις 2 το μεσημέρι έως και αύριο την ίδια ώρα. Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Ιωαννίνων, με απλή δήλωση, είτε στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, είτε στον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων. Θα εκλεγούν 12 άνδρες 6 γυναίκες, ένας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ένας από τον αγροτικό τομέα.
Υστερεί… Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Παπαθανασίου επεσήμανε πως υστερεί σε έργα, ενώ στάθηκε στο μέγα θέμα της υπεξαίρεσης 1,36 εκ. ευρώ από τα ταμεία. «Αυτή την περίοδο, η κοινωνία συζητά για τη μεγάλη τρύπα των οικονομικών. Η διαφάνεια και η αξιοκρατία πρέπει να είναι σημαίες, όμως υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία...» επεσήμανε.
Σε ό, τι αφορά την Περιφέρεια, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ σημείωσε πως «γίνονται σοβαρές προσπάθειες, όμως υπάρχει μια αντιπολίτευση που λαϊκίζει έντονα και δεν βοηθά στο να πάει μπροστά η Περιφέρεια».

Πάντως, εκτίμησε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά στην Περιφέρεια και αυτό αποτυπώνεται στον κόσμο.
Τέλος, για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για του χρόνου το Μάιο ο κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε πως θα ανοίξουν οι διαδικασίες, όταν αποφασιστούν θέματα, όπως ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών.

 ΠΗΓΗ:   www.proinoslogos.gr