Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Eντατικοποίηση ελέγχων ενόψει θερινής περιόδου

Την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά τη θερινή περίοδο, σε παραδοσιακά καφενεία, εστιατόρια, καφετέριες, Fast Foods, κέντρα διασκέδασης, αεροδρόμια, κυλικεία αρχαιολογικών και αθλητικών χώρων, ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι πρέπει να αφορούν:
Τη σύνταξη και τήρηση των προβλεπόμενων τιμοκαταλόγων στα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης.
Την εφαρμογή της διάταξης «περί υποχρέωσης τήρησης δελτίου παραπόνου».
Την αναγραφή στους τιμοκαταλόγους των ενδείξεων του είδους των χρησιμοποιημένων ελαίων για την παρασκευή και προσφορά φαγητών, της ένδειξης για τη ΦΕΤΑ ή της ονομασίας κάθε παρόμοιου της προσφερόμενου τυριού.
Την έκδοση απόδειξης ταμειακής μηχανής με συνοδεία διπλότυπου μπλοκ στο οποίο να αναγράφονται αναλυτικά τα είδη που κατανάλωσε ο πελάτης και η τήρηση του βάρους των μερίδων των φαγητών, γλυκών κ.λ.π.
Την προσφορά εμφιαλωμένου νερού, μόνο εφόσον το ζητά ο πελάτης.
Τις υποχρεώσεις κατά την προσφορά φαγητών (ψάρια – κρέατα) και φρούτων με το κιλό.
Στη μη χρέωση «ΚΟΥΒΕΡ» (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες κ.λ.π.)
Επίσης, ζητείται να δοθεί έμφαση και να παρθούν δείγματα για είδη βιοτικής ανάγκης που λόγω εποχής παρουσιάζουν αυξημένη κατανάλωση, (χυμοί και διάφορα ποτά ελεύθερα αλκοόλης, οινοπνευματώδη ποτά, παγωτά διαφόρων κατηγοριών, γαλακτοκομικά προϊόντα, κομπόστες, μαρμελάδες κ.α.), και στα υγρά καύσιμα, ιδιαίτερα δε σε πρατήρια που παρουσιάζουν μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr