Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Κεράσοβο Πωγωνίου: Νύχτα τρόμου και αγωνίας έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι

Νύχτα τρόμου έζησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016 ηλικιωμένο ζευγάρι στο ακριτικό Κεράσοβο Πωγωνίου.
Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι πλησίασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί το σπίτι των συγχωριανών μας Ηλία και Αικατερίνης Δρούμπουλα και χτύπησαν άγρια την πόρτα ισχυριζόμενοι ότι είναι από την αστυνομία και απαιτώντας να τους ανοίξουν επιτακτικά.
Ευτυχώς, οι ένοικοι αντιλήφθηκαν την απάτη, κλειδώθηκαν μέσα και έβαλαν τις φωνές, ειδοποιώντας παράλληλα την αστυνομία.
Δυνάμεις από το αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου και από τα τμήματα συνοριακής φύλαξης έφτασαν σύντομα επιτόπου και παρέμειναν ως το πρωί, οπότε αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Τις ίδιες ημέρες εντοπίστηκαν και άλλες διαρρήξεις ή απόπειρες διαρρήξεων σε σπίτια του χωριού μας. Οι δράστες των παραπάνω πράξεων διέφυγαν και παραμένουν μέχρι στιγμής ασύλληπτοι.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου, πέρα από τις αυτονόητες ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση προσέλευσή της στο χώρο και το ενδιαφέρον της για την υπόθεση, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το θέμα της ασφάλειας της ευαίσθητης παραμεθόριας περιοχής του Πωγωνίου και των λιγοστών εναπομεινάντων κατοίκων της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, όταν μάλιστα σχεδιάζεται η κατάργηση αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων συνοριακής φύλαξης στο Δελβινάκι και στο Κεφαλόβρυσο. Είναι επιτέλους εθνική ανάγκη η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της διαθέτοντας την απαραίτητη στρατιωτική και αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια του Πωγωνίου.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου

Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλειος Αθ. Στράτος    Στυλιανός Δημ. Λιάγκος