Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΚΟ ΠΑΣΟΚ: Κριτική σε επιλογές και πρόσωπα

Οι πρώτες παρεμβάσεις των βουλευτών.



Με διατύπωση πλήθους παρατηρήσεων και οξείας κριτικής όχι μόνο σε επιλογές αλλά και στα πρόσωπα που τις υπογράφουν, απαντούν ως τώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο χθεσινό κάλεσμα του πρωθυπουργού προς την ΚΟ του κόμματος να αναλάβει τις ευθύνες.


Αναλυτικά οι τοποθετήσεις και η στάση που κράτησαν οι βουλευτές…
Κ. Γείτονας:
«Όχι στο δημοψήφισμα είναι προθάλαμος εκλογών. Χάσατε το επικοινωνιακό παιγνίδι και αντί να ενημερώνετε τα ΜΜΕ κάνετε καταστολή όπως π.χ με την ανακοίνωση που βγάλατε την Κυριακή».


Α. Μακρυπίδης:
«Η ανάπτυξη έπρεπε να έχει ξεκινήσει από χθες».


Π. Κουρουμπλής:
«Δε βγαίνει το πρόγραμμα. Η δανειακή σύμβαση που υπογράψατε δεν μπορώ να διανοηθώ ότι την υπέγραψε ένας υπουργός διευρύνεται το έλλειμμα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση έχει τόσο έλλειμμα που δεν μπορεί να την εμπιστευτεί ο κόσμος».

Ε. Παναρίτη:
«Πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρεις και αλλά μέτρα. Χρειάζονται δομικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει ακόμη Δεν μπορείς να στύβεις κάθε μήνα. Ο λόγος που παίρνουμε τα μέτρα είναι ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη. Αντιμετωπίζουμε το θέμα ως πρόβλημα ρευστότητας και όχι κεφαλαιακής επάρκειας όπως θα έπρεπε».

Μ. Κατρίνης:
«Ζητάτε από την ΚΟ να αναλάβει τις ευθύνες της. Εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά από τους υπουργούς που έχουν αστοχίες».


Π. Κουκουλόπουλος:
«Σήμερα ζήσαμε το τέλος των διλημμάτων γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία απόψεις. Ο απολογισμός είναι ειλικρινής όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι αδειάσαμε τις τράπεζες από τις καταθέσεις και γεμίσαμε τις πλατείες με κόσμο. Η πολιτική δεν ασκείτε σε κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες».


Ο Φ. Πετσάλνικος πρότεινε την εισφορά αλληλεγγύης σε αντιστάθμισμα του αφορολόγητου και την εξίσωση πετρελαίου.