Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Εντοπίστηκαν οι πρώτοι 15.000 ύστερα από διασταυρώσεις του ΣΔΟΕ που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό

Φόρος 45% για τα λεφτά του εξωτερικού!


Τους 15.000 φτάνει ο αριθμός των φορολογουμένων που έστειλαν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού τα τελευταία τρία χρόνια, τα οποία όμως δεν μπορούν να δικαιολογήσουν βάσει των εισοδημάτων που δηλώνουν.
Τους συγκεκριμένους φορολογούμενους έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τώρα καλούνται να πληρώσουν.
Από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν αρχικά το ενδεχόμενο να καλέσουν με προσωπικές επιστολές τον κάθε ένα από τους παραβάτες προκειμένου να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις και στη συνέχεια να πληρώσουν πρόσθετους φόρους που για χρόνια απέφευγαν.
Βέβαια επειδή υπάρχει η τόσο η περίπτωση της άρνησης όσο της μη ανταπόκρισης τα στοιχεία τους θα προωθηθούν στις ελεγκτικές υπηρεσίες για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου τότε όμως θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά, αφού ο συντελεστής φορολόγησης θα φτάσει το 45%.
Μάλιστα όσοι επιχειρήσουν να εμφανίσουν ξανά ανακριβή στοιχεία θα εντοπιστούν και τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με ελέγχους σε βάθος και υπέρογκα πρόστιμα, θα βρίσκονται ετησίως στην κορυφή της λίστας των ελεγχομένων και φυσικά όσοι δεν πληρώσουν τους έξτρα φόρους το ΣΔΟΕ θα προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών κ.ά.).
Χαρακτηριστικό είναι πως το οικονομικό επιτελείο περιμένει να εισπράξει περίπου 2,25 δισεκατομμύρια από τους φόρους των μαύρα χρημάτων που «έφυγαν»με εμβάσματα στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ:  www.iefimerida.gr