Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μητροπολίτης Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας: «Δολοφονείτε τις ακριτικές περιοχές με την κατάργηση των υπηρεσιών»

Έντονη διαμαρτυρία για Δ.Ο.Υ. – Συνοριακούς Αστυνομικούς

«Σκληρή» δήλωση για την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις Εφορίες (Δ.Ο.Υ.) σε Δελβινάκι και Κόνιτσα, αλλά και για την απόφαση μετακίνησης των συνοριακών αστυνομικών  έκανε χθες ο μητροπολίτης  Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.  «Κύριοι δολοφονείτε την ακριτική Ελλάδα κλείνοντας τις υπηρεσίες» υπογραμμίζει ο ακρίτας μητροπολίτης. «Διακονώ τις δύο Επαρχίες Πωγωνίου και Κονίτσης επί 45 ολόκληρα χρόνια. Βλέπω ιδίως τον τελευταίο καιρό, μια συρρίκνωση και μια φθίνουσα πορεία στον αιματοβαμμένο και χιλιοπροδομένο αυτό τόπο».
Ο κ. Ανδρέας αναφερόμενος στο κλείσιμο των δύο Εφοριών, αναρωτιέται πως θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των ορεινών και μακρινών περιοχών που θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα Ιωάννινα. 
«Κύριοι θα σας το πω ξεκάθαρα: Με την τακτική που εφαρμόζετε τελευταία, να κλείνουν, δηλαδή, η μία Υπηρεσία κατόπιν της άλλης, δολοφονείτε την ακριτική Ελλάδα. Γιατί είναι σαν μας λέτε: Αφήστε την ύπαιθρο χώρα κι ελάτε στα αστικά κέντρα. Πάντως αν νομίζετε ότι με τέτοια αυτόχρημα αντεθνικά, σχέδια θα ανορθώσετε τη Χώρα, πλανάσθαι οικτρότατην πλάνην».
Ο μητροπολίτης αναφέρεται επίσης και στις αποσπάσεις των συνοριακών προς τον Έβρο σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό μένει ακάλυπτη και αφύλακτη η ακριτική Επαρχία από τους πάσης φύσεως κακοποιούς εξ Αλβανίας, οι οποίοι ανενόχλητοι πλέον θα μεταφέρουν ανεξέλεγκτες ποσότητες ναρκωτικών.
«Να ξέρετε, όμως, ότι όλους εμάς, οι οποίοι φυλάμε Θερμοπύλες, θα μας βρίσκετε απέναντί σας, για ο,τι είναι αντίθετο προς το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδος μας και της ακριτικής μας Επαρχίας», τονίζει ακόμη ο κ. Ανδρέας.