Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Όσο υπάρχουν άνθρωποι … Δεν πρόκειται να σβήσει το χαμόγελο της Αλεξάνδρας!

1.850 άτομα στους Κουκλιούς για την εκδήλωσή της

Το χαμόγελο της Αλεξάνδρας δεν θα σβήσει, όσο υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες!
Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η προχθεσινή εκδήλωση στους Κουκλιούς Πωγωνίου(φωτό), η οποία ήταν αφιερωμένη στην 16χρονη Αλεξάνδρα Νιαράκη από τα Δολιανά που αυτή την περίοδο δίνει την προσωπική της μάχη ενάντια στον καρκίνο, σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.
Μπορεί λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά να έβρεξε στην περιοχή των Κουκλιών, όμως αυτή δεν εμπόδισε 1.850 συνανθρώπους μας να παραβρεθούν στο μεγάλο γλέντι, που διοργάνωσαν φίλοι της οικογένειας Νιαράκη, καταθέτοντας τον οβολό τους, δηλαδή τα τρία ευρώ του εισιτηρίου, τα οποία θα διατεθούν για την περίθαλψη της Αλεξάνδρας.διά να έβρεξε στην περιοχή των Κουκλιών, όμως αυτή δεν εμπόδισε 1.850 συνανθρώπους μας να παραβρεθούν στο μεγάλο γλέντι, που διοργάνωσαν φίλοι της οικογένειας Νιαράκη, καταθέτοντας τον οβολό τους, δηλαδή τα τρία ευρώ του εισιτηρίου, τα οποία θα διατεθούν για την περίθαλψη της Αλεξάνδρας.
Μάζεψαν 20.000 ευρώ
Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται σχεδόν στις 20.000 ευρώ, ποσό σημαντικό, που όμως δεν αρκεί, όπως ανέφερε, μιλώντας σχετικά χθες στον «Π.Λ.», ο κ. Βασίλης Κατσούπας, εκ των διοργανωτών της προχθεσινής μουσικής βραδιάς.
«Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκινητική, όπως συγκινητική ήταν και η αφιλοκερδής συμμετοχή τόσων καλλιτεχνών στη βραδιά που διοργανώσαμε. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας τίμησαν με την παρουσία τους πέρασαν καλά και έφυγαν ευχαριστημένοι από το γλέντι», τόνισε ο κ. Κατσούπας. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως ικανοποιητικό το ποσό που συγκεντρώθηκε, είπε όμως πως δεν φτάνει για να γίνει καλά η Αλεξάνδρα και προανήγγειλε συνέχεια της προσπάθειας με καινούριες δράσεις.
Ο χαιρετισμός
Χαιρετίζοντας την παραδοσιακή μουσική βραδιάς τους Κουκλιούς, εκπρόσωπος των φίλων της οικογένειας Νιαράκη που διοργάνωσαν την εκδήλωση μίλησε για τον καρκίνο, στέλνοντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, «ζεις, από τον καρκίνο. Επιβιώνεις. Είναι μπάσταρδη ασθένεια, αλλά δεν είναι θανατική καταδίκη.  Πολλοί γλυτώνουν – υπάρχουν παραδείγματα-  Και μετά είναι καλά. Απολύτως καλά. Ούτε την ψυχή τους πουλήσανε, ούτε φαντάσματα είναι.  Άρρωστοι πριν – καλά τώρα. Και ούτε έχουν να ντρέπονται για κάτι. Και αξιοπρεπείς, και αμόλυντοι. Γι’ αυτό, αν ακούσετε κανέναν με καρκίνο, μην τον κοιτάξετε σαν πεθαμένο. Σαν κρυολογημένο κοιτάχτε τον. Και μην φοβηθείτε να το πειτε – καρκίνος. Δεν υπάρχει ‘ανίατη ασθένεια’, ‘επάρατη νόσος’ και άλλες τέτοιες υπεκφυγές».
Ο ίδιος προέτρεψε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτούς που αρρώστησαν γιατί, όπως είπε, «μας χρειάζονται,  χρειάζονται τη στοργή και φροντίδα μας. Χρειάζονται τη συμπαράσταση μας, ένα χέρι να τους κρατήσει στον πιο τρελό  χορό της ζωής τους με την οικογένειά τους». Αναφερόμενος στην Αλεξάνδρα και την οικογένειά της αναρωτήθηκε: «Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι περνάν αυτοί οι γονείς που παλεύουν τόσα χρόνια για το παιδί τους; Τι περνά αυτό το παιδί που από 5 χρονών μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία; Που στο σχολείο του αντιμετώπιζε τη σκληρή αδιακρισία των άλλων, των δικών μας παιδιών που δεν μπορούν να αξιολογήσουν,  που δεν έχουν τα συναισθηματικά και νοητικά εργαλεία και την ωριμότητα να συμπονέσουν;». Κι έκλεισε ευχαριστώντας φορείς, ΜΜΕ και πολίτες για τη βοήθεια που πρόσφεραν στον αγώνα που γίνεται για να σωθεί η Αλεξάνδρα.
Η επιστολή της αδελφής…
Συγκινητική στιγμή στην εκδήλωση και η ανάγνωση της επιστολής της Ελένης Νιαράκη, αδελφής της Αλεξάνδρας, η οποία, απευθυνόμενη στον κόσμο, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «H Αλεξάνδρα δίνει το μεγαλύτερο αγώνα για τη ζωή. Εδώ κι 1,5 μήνα που βρίσκεται στο νοσοκομείο στην Αμερική όλοι εσείς στέκεστε δίπλα μας. Κάνετε υπεράνθρωπο αγώνα κι όλοι μαζί προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γνωστούς κι αγνώστους, μικρούς και μεγάλους που με κάνετε να νιώθω πώς η οικογένειά μου δεν είναι μόνη της τις δύσκολες αυτές ώρες».
Στο πανηγύρι έλαβε μέρος το παιδικό χορευτικό των Κουκλιών και ακολούθησε χορός που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.