Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, ομαλοποιείται η ύδρευση του Παρακαλάμου


Αγαπητοί συγχωριανοί ξεκινώ την ανάρτηση μου, με ένα μεγάλο συγγνώμη για την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών, λόγω βλάβης του δικτύου ύδρευσης από τα Χάνια Σιταριάς.
Όμως, όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα δίκτυο (το οποίο πλέον λόγω παλαιότητας) αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
Τις τελευταίες ημέρες τα προβλήματα ήταν 3.
Το πρώτο είναι ότι η στάθμη της υδρομάστευσης στα Χάνια της Σιταριάς έχει υποχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Το δεύτερο είναι ότι ένας μεγάλος σε ηλικία πλάτανος έγειρε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το ριζικό του σύστημα να ανασηκώσει τον σωλήνα της ύδρευσης πάρα πολύ με συνέπεια η ροή του νερού να έχει μεγάλη δυσκολία να φτάσει στην δεξαμενή του χωριού μας.
Το τρίτο είναι ότι στο σημείο του περιφερειακού δρόμου και προς την ανηφόρα για την δεξαμενή, στο εσωτερικό του σωλήνα υπήρχαν ρίζες μήκους 6,5 μέτρων περίπου, οι οποίες δεν άφηναν το νερό να περάσει και να φθάσει στην δεξαμενή του Αγίου Παντελεήμων.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, σε ένα δίκτυο περίπου 8 με 10 χιλιόμετρα και σε βάτα κτλ ήταν δύσκολο να εντοπιστούν όλα αυτά. Να γνωρίζετε ότι όλοι μαζί (Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντ/ρχοι και υπάλληλοι του Δήμου μας και ειδικότερα του φίλου και συγχωριανού Μπόλου Ευάγγελου) εργάστηκαν ανελλιπώς για την διόρθωση της βλάβης και ελπίζουμε να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλες.
Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση σας και να γνωρίζετε ότι, για το καλό του χωριού θα τρέχουμε νύχτα μέρα για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου 
Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος