Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν μας ζητούν ανοχή αλλά συνενοχή»

Έκλεισε κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ο κ. Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν ανοχή αλλά συνενοχή στο λάθος».
Προσέθεσε μάλιστα ότι υπάρχει αν θέλουν η πλειοψηφία των 168 βουλευτών από τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) που έχουν ήδη συμφωνήσει σε κυβέρνηση με ορίζοντα διετίας.
Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:

«Ζήτησα να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σημερινής συζήτησης για να βγάλει ο λαός συμπεράσματα. Αυτοί που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια όχι μόνο δεν έχουν λάβει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας αλλά συνεχίζουν να τρομοκρατούν. Τα τρία κόμματα που συμφώνησαν για εφαρμογή του μνημονίου έχουν την πλειοψηφία . Ας προχωρήσουν.
Μας ζητάνε να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία και να δώσουμε νομιμοποίηση στο λάθος. Δεσμευόμαστε απέναντι στο λαό. Το πρόβλημα της χώρας ήταν και παραμένει η δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση.
Από το ΣΥΡΙΖΑ ζητούν συνενοχή στο έγκλημα την οποία δεν παρέχουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας το λαό να καταδικάσει τις δυνάμεις του χτες.
«Η ελπίδα της ενότητας του λαού παραμένει ζωντανή. Για ένα πράγμα μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα προδώσουμε το λαό» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.